Zencefil ve zerdeçal ikilisi kış aylarının vazgeçilmezi oldu - Sağlık Haberleri - CNN TÜRK

Zencefil ve zerdeçalın sağlık faydaları kış aylarında öne çıkıyor

Aksaray’da son zamanlarda hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte soğuk algınlığı rahatsızlıklarının artması nedeniyle vatandaşlar, bitkisel ürünlerle tedavi yöntemlerine başvuruyor. Özellikle çocukların sağlığını korumak ve tedavi etmek amacıyla birçok vatandaş aktarların yolunu tutuyor. Vücutta ödem sökme ve soğuk algınlığıyla mücadelede etkili olduğu bilinen zencefil ve zerdeçal ikilisi, aktarların önerdiği bitkisel karışımlar arasında yer alıyor.

Gribal enfeksiyon ve sürekli öksürük gibi rahatsızlıklardan muzdarip olan vatandaşlar, zencefil ve zerdeçalın faydalarından yararlanmak için yoğurt veya bal ile tüketmeyi tercih ediyor. Aktarlar, hastalığın ilk belirtilerinden iyileşmeye kadar zencefil ve zerdeçalın faydalarını anlatırken, vatandaşlar da birbirlerine sıkça bu ikiliyi öneriyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmede etkili olduğu bilinen zencefil ve zerdeçal, soğuk kış günlerinde vatandaşlar için vazgeçilmez birer yardımcı oluyor.

Aksaray’da bulunan aktar Salih Gür, zencefil, zerdeçal ve diğer şifalı bitkilerin yoğun şekilde satıldığını belirtiyor. Gür, bu bitkilerin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, astım, bronşit, halsizlik ve yorgunluğa iyi geldiğini ifade ediyor. Zeynep, kış aylarında tercihen zencefil, zerdeçal, ıhlamur ve diğer şifalı bitkileri kullandıklarını belirterek, bu bitkilerin sağlık için önemli olduğunu vurguluyor. Özellikle zencefil, zerdeçal ve atom çaylarının popüler olduğunu söyleyen Gür, öksürük, astım ve bronşite karşı zencefil içeren macunların da tercih edildiğini belirtiyor.

Çocuklarına genellikle yoğurt ve pekmezle beraber zencefil ve zerdeçal ikilisini yedirdiğini söyleyen Gülizar Bilge, kış aylarında bu bitkileri kullanarak bağışıklık sistemlerini güçlendirdiklerini belirtiyor. Bilge, bu yöntemi uyguladıkları için şükürler olsun ki çocuklarının hiç antibiyotik kullanmadıklarını ifade ediyor. Kocapınar isimli bir vatandaş ise zencefil ve zerdeçalın doğal antibiyotik özelliği olduğunu bilerek kış aylarında bu bitkileri kullanmayı tercih ettiklerini vurguluyor. Özellikle zerdeçalı çocukların sütüne karıştırarak tükettiklerini aktaran Kocapınar, bu sayede çocuklarının sağlığını koruduklarını dile getiriyor.