YÜZ YÜZE EĞİTİM, ANASINIFI VE İLKOKUL 1

YÜZ YÜZE EĞİTİM, ANASINIFI VE İLKOKUL 1. SINIFLARDA BAŞLADI

Millî Eğitim Bakanlığı, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle kapalı olan okullarda yüz yüze eğitimi başlattı. Anasınıfı ve ilkokul 1’inci sınıflarda seyreltilmiş uygulamalarla haftada bir gün olacak şekilde gerçekleştirilecek olan yüz yüze eğitim, öğrencinin zorunlu katılımı bulunmamakla birlikte veli yazılı başvuru yapmadan uzaktan eğitime devam etme imkanı sunuyor. Uyum programı, 21-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve sınıf mevcudunun sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde iki ayrı gruba ayrılması planlanıyor.
Uyum haftasından sonra haftada 2 gün olmak üzere yüz yüze eğitim devam edecek. Ders aralarında öğrencilere 10’ar dakikalık dinlenme süresi verilecek ve teneffüs saatlerinde sosyal mesafe kurallarına uyulacak. Okullara ziyaretçi kabul edilmeyecek ve zorunlu durumlarda gerekli tedbirler alınacak. Öğrencilere sağlıklı yaşam konusunda bilgilendirme yapılacak ve temassız oyunlar kitabı ile eğlenceli bir uyum süreci sağlanacak.
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitim programının detayları hakkında bilgi verdi. Okullarda gerekli dezenfeksiyon çalışmaları tamamlandı, hijyen ve dezenfektan ihtiyaçları karşılandı. Ücretsiz maske desteği sağlanacak ve servislerle ilgili planlamalar tamamlandı. Ayrıca Kovid-19 tedbirleri kapsamında oluşturulan entegrasyon sistemi ve uyarı mekanizması sayesinde okul yaşantısında bir risk durumunda anlık bildirimler yapılacak ve gerekli tedbirler alınacak.
Millî Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasındaki işbirliği ile hazırlanan sistem, öğrencilerin, öğretmenlerin ve diğer çalışanların sağlığını korumayı hedefliyor. Bakanlık, eğitimde sağlık ön planda olacak şekilde gereken tedbirleri almaya devam ediyor. Yüz yüze eğitim programı çerçevesinde güvenli ve kontrollü bir şekilde okulların açılmasıyla öğrencilerin eğitim hayatlarına devam etmeleri adına önemli adımlar atılıyor. Bu süreçte başta öğrenciler olmak üzere, velilerin ve tüm eğitim paydaşlarının işbirliği ve katkısı büyük önem taşıyor.