The new-look EuroLeague Women format promises more excitement for the 2024-25 season - Swish Appeal

Yenilenen EuroLeague Women formatıyla 2024-25 sezonu heyecan vaat ediyor – Swish Appeal

2024-25 EuroLeague Women sezonuna hazırlık yapılırken, FIBA yarışan kulüpleri dört düzenli sezon grubuna ayırdı. Bu, bu sezon yapılacak olan yarışmanın formatına yapılacak olan birçok değişiklikten ilki olup, FIBA, düzenli sezon (veya “grup”) aşamasının “heyecanı artıracağını” vadetmektedir.
EuroLeague Women son olarak, 2020-21 düzenli sezonunun tamamı için dört grup sistemine sahipti. Bu sefer, grup oyunları için iki aşama olacak. İlk aşamada, her kulüp, grubundaki rakipleriyle iki kez oynayacak ve ardından her gruptan en üst üç kulüp ikinci aşamaya geçecek ve iki yeni gruba tekrar sıralanacak.
Grup oyunlarının ikinci aşamasında, yarışan kulüpler yine grup rakipleriyle round-robin şeklinde oynayacaklar. Bu ikinci aşama gruplarının kazananları, yeni EuroLeague Women Play-Ins’a ilerleyecek ve hangi kulüplerin play-offlara katılacağını belirleyecek; iki kulüp otomatik olarak yarı finallere geçecek ve çeyrek finalleri atlayacakken, kalan dört kulüp yarı finalleri yapma hakkı için oynayacak. Bu, önceden EuroLeague Women Final Four olarak bilinen şeyi “Final Six” haline getiriyor.
Bu lojistik olarak çok fazla iş gibi görünebilir, ancak her şey plana uygun giderse, kademe düzenli sezon formatı daha heyecanlı hale getirecek. Önceki grup oyun formatında, hangi kulüplerin EuroLeague Women şampiyonluğu için yarışacağı hemen belli oluyordu; muhtemelen bu yine olacak olsa da, grup oyunlarına ikinci bir aşama getirerek, rekabet havuzu sezonun erken aşamalarından itibaren çeşitlendirilecektir. Aynı şekilde, playoff’ın ilk turu da geçmiş yıllara göre daha rekabetçi olabilir.
2024-25 EuroLeague Women sezonunda yarışacak toplam 16 kulüp olacak ve 13’ü ilk aşama grup oyunları için gruplara yerleştirildi. Bunlar, şampiyonlar Fenerbahçe Alagöz Holding, ikinci olan Villeneuve-d’Ascq ve Perfumerias Avenida, ZVVZ USK Praha ve Çukurova Basket Mersin gibi sık katılan diğer kulüpleri içeriyor.
Kalan üç yer, 18 Eylül ve 25 Eylül tarihlerinde oynanacak olan EuroLeague Women eleme maçlarından belirlenecek. Bu eleme maçlarına katılanlar arasında geçen sezon EuroLeague Women’da oynayan Casademont Zaragoza ve Basket Landes bulunmaktadır. Eleme maçlarından ilerleyemeyen üç kulüp, sonbaharda başlayacak olan EuroCup Women yarışmasına yerleştirilecek.