Yeniden Refah Partisi adaylarını tanıttı: Film henüz başlamış bile değil

Milli Görüş hareketinin simge ismi Necmettin Erbakan’ın oğlu olan Fatih Erbakan, Yeniden Refah Partisi’nin kurucusu olarak milletvekili adaylarını tanıttı. Ankara ATO Congresium’da gerçekleşen törende salonda Necmettin Erbakan ve Fatih Erbakan’ın fotoğrafları asılırken, milletvekili adayları ve partililer partinin bayrakları ile yerlerini aldı. Partililere sunucu tarafından yapılan hatırlatmada, genel başkanla özçekim yapmamaları ve yerlerinden ayrılmamaları konusunda uyarılarda bulunuldu. Genel Başkan Fatih Erbakan, salona alkışlar eşliğinde girdi ve partililer tarafından sloganlarla karşılandı.

Yeniden Refah Partisi’nin seçim beyannamesinde çevre, enerji, savunma sanayi, ekonomi, hukuk, eğitim, sosyal hizmet politikaları ve engelli hakları gibi konularda vaatler yer aldı. Parti, adil kentsel dönüşüm, enerjiye destek, yerli savunma sanayinin gelişimi, insan onuru ve refahı gibi konuları öncelikli olarak ele alacağını belirtti. Ayrıca, yasama, yürütme ve yargı organlarının ayrı olmasını sağlayacaklarını vurguladılar. Milli Eğitimde milli ve manevi değerlere uygun bir müfredat oluşturacaklarını ve öğretmenlerin sorunlarını çözeceklerini açıkladılar.

Genel Başkan Fatih Erbakan, milletvekili adayı olarak İstanbul 2. bölgeden seçime gireceklerini söyleyerek, Milli Görüş’ü Meclis’e taşımaktan heyecan duyduklarını ifade etti. Erbakan, Millet İttifakı’nı eleştirerek, Cumhur İttifakı’na katılma nedenlerini anlattı. YRP’nin Meclis dışında etkili bir muhalefet yürüttüğünü belirterek, partilerinin çabalarının EYT’lilerin mağduriyetleri, Ayasofya’nın cami olması, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması gibi konularda katkı sağladığını ifade etti.

Erbakan, partilerinin seçimlere kendi logosu ve adaylarıyla gireceğini belirterek, diğer partileri eleştirdi. YRP’nin Milli Görüş’ün tek temsilcisi olduğunu vurgulayarak, seçimde milletin gerekeni yapacağına inandığını söyledi. 14 Mayıs’ta ülkenin belirsizliğe terk edilmeyeceğini, dindar kesimlerin kazanımlarının korunacağını ve tekrar karanlık günlere dönülmeyeceğini umduklarını ifade etti.