YAZAMAMAK: Bir Yazarın Dramı – Telgraf Gazetesi

Değerli okuyucularımız, 50 yıldır köşe yazıları yazan bir yazarın sizlere merhaba demesiyle yeniden aranızdayız. Yazılarımıza uzun bir aradan sonra neden ek veremediğimizi merak edenler olduysa eğer, cevabı, zorlu bir hastalığın pençesine düşmüş olmamdır. Yoğun bir halsizlik yaşamam sonucu, 5 Şubat 2024 tarihindeki yazımı yazmak için kendimi zorladım. Ancak, bu tarihten bu yana genelde yatarak dinlenmek zorunda kaldım. Yazamamak, bana ağır gelmeye başladı ve yazmak isteme hissi içimi kemirdi. Fakat, halsizlik ve yorgunlukla birlikte buna engel olundu. Birkaç kez denememe rağmen yazı yazamadım. Hastalık aniden geliyor ama aniden de gitmiyor. Neyse ki, şimdi biraz kendime geldim ve sizlerle paylaşmak için buradayım.

Günümüzde siyaset, politika mesleğine dönüşmüş durumda. Aldatmaca, yalan dolan gibi olgular siyasetin temelini oluştururken, toplumun politikacılardan beklentileri de değişmeye başladı. Seçim zamanları yaklaşırken, seçmen olarak adayları araştırmak ve donanımlı bir şekilde sandığa gitmek gerekmektedir. Ancak, maalesef bu durum yaşanmadığı için politika sürekli olarak bu şekilde devam etmektedir. Toprakaltı zenginliklerimizin başkaları tarafından kullanılırken, topraklarımızın dengesi bozulurken kimlerin sorumlu olduğu düşünülmelidir. Emeklilere yapılan ödemeler ya da bayram harçlıkları, onların gerçek ihtiyaçlarını karşılamaya yetiyor mu, yoksa sadece oyalama mı amaçlanıyor?

2024 yılının Ocak ve Şubat ayları, bahar aylarını aratmayacak kadar hızlı geçti. Mart ayı kapıdan baktırabilir ancak ben en çok Nisan ayını ve sonrasını düşünüyorum. Sizler ne düşünüyorsunuz, bilmiyorum ama umarım hayatımızın geri kalan kısmı hep güzelliklerle doludur. Umarım birlikte daha nice yazılara imza atabiliriz. Sağlıkla kalın.