Yasemin Baştan: Yozgatlı Eğitimci ve Yazarın Hayatı

Türk televizyon dünyasının sevilen isimlerinden Yasemin Baştan, 1 Ocak 1972 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Mimar Sinan Üniversitesi Sahne Sanatları ve Tiyatro Bölümü’nde eğitim almış olan Baştan, yeteneklerini mücadele ve başarıyla dolu bir kariyer ile sergilemiştir. Tiyatro sahnelerinde adını duyuran oyuncu, daha sonra televizyon dünyasında geniş kitlelere ulaşmıştır. TRT 1’de yayımlanan “Seksenler” dizisiyle büyük beğeni toplayan Baştan, Türk toplumunun geçmişine nostaljik bir bakış sunmuştur.

51 yaşında olan Yasemin Baştan, İstanbul’un tarihine ve kültürüne derin bir bağlılık hisseden, kararlı ve disiplinli bir Oğlak burcudur. Mutlu bir aile hayatı süren oyuncu, Tahir Çonka ile evlidir. Televizyon kariyerinde birçok başarılı projede yer almış olan Baştan, “Aşkın Tarifi”, “Benim Dünyam”, “Gönül Çelen”, “Yeditepe İstanbul” gibi dizilerdeki performansıyla izleyicilerin takdirini kazanmıştır. Tiyatro sahnelerinden televizyon ekranlarına uzanan kariyeriyle Türk eğlence dünyasına unutulmaz anılar bırakmıştır.

Yasemin Baştan, sıcakkanlı kişiliği ve yetenekleriyle Türk televizyonunun sevilen yüzlerinden biri olmaya devam etmektedir. İstanbul’un tarihi atmosferinde doğup büyüyen Baştan’ın yaşamı, kariyeri ve özel hayatıyla ilgili merak edilen detayları sizler için derledik. Başarılı bir tiyatro ve televizyon kariyerine sahip olan Baştan, sahne sanatlarındaki yeteneklerini her projede göstermeye devam etmektedir. Türk toplumunun sevilen isimleri arasında yer alan Baştan, izleyicileri ekranlara kilitleyen projelerde yer alarak televizyon dünyasındaki varlığını sürdürmektedir. Özel hayatında da mutlu bir evliliği olan Baştan, hem profesyonel hem de kişisel hayatında saygınlığını ve sevgisini kazanmaya devam etmektedir.