West Ham, Yılmaz için 29 milyon poundluk teklif yapıyor – Türk futbolu

Galatasaray taraftarları, 19 Mayıs 2019’da İstanbul’da, Türkiye’nin en üst liginde rekor 22. kez şampiyonluğa taçlandıktan sonra kutlama yapıyor. Galatasaray, en yakın rakipleri İstanbul Başakşehir’i 2-1 mağlup ederek 22. Türk lig şampiyonluğunu başkentte şiddet olaylarıyla gölgelenen dramatik bir maçta garantiledi. fotoğraf: Yasin Akınlı / AFP
West Ham, Sabah gazetesine göre, 24 yaşındaki Barış Alper Yılmaz’ın Euro 2024 performanslarından etkilenmiş olup, Galatasaray kanat oyuncusu için 29 milyon poundluk bir teklif hazırlıyor.
Kaynağa göre, ilgilerine rağmen, şu anda tatilde olan ancak bu fiyata ikna olabilecek olan 24 yaşındaki Galatasaray’ın satış konusunda tereddüt ettiği bildiriliyor.
Lions, ideal olarak Yılmaz’ı Şampiyonlar Ligi kampanyası ve Süper Lig savunmasının bir parçası olarak görmek istiyor.
Kulübün, Yılmaz’ın 2027’ye kadar olan sözleşmesi olduğundan güçlü bir pazarlık konumları bulunmaktadır.
Öte yandan Yılmaz’ın, kulüpler arasında anlaşma sağlanırsa Premier Lig’e taşınmaktan memnun olacağı bildiriliyor.
Bu tür bir transferden kazanç sağlayacak başka bir kulüp ise transfer ücretinin yüzde 20’sini kazanacak olan Keciorengucuspor’dur.
Yılmaz’ın geçmiş performansı, Galatasaray’da 108 maçta 11 gol ve 14 asistle ve son iki sezonda şampiyonluk yaşayan kadrolardan biri olmasıyla dikkat çekmektedir.
Geçen sezon toplamda 55 maçta yedi kez gol attı ve 12 asist yaptı.
Şampiyonlar Ligi futbol deneyimine sahip olan Yılmaz, Euro 2024’te Türkiye için çeyrek finale ulaşan kadrodan biri olarak öne çıktı.
Türk milli takımındaki pozisyonu değiştirildikten sonra geniş yelpazede hücum oyuncusu olan Yılmaz, etkileyici dripling yeteneği, fiziksel gücü ve hızı olan, forvet ve kanatta oynayabilen – en güçlü pozisyonunun yine de kanat olduğu oyuncudur.