UZAKTAN EĞİTİM 31 MAYIS

Uzaktan Eğitim Yıl Sonuna Kadar Devam Edecek – meb.gov.tr

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve kabine toplantısında alınan kararlar doğrultusunda, uzaktan eğitimin 31 Mayıs’a kadar devam edeceğini açıkladı. Selçuk, Bakanlık merkez binasında düzenlediği basın toplantısında, COVID-19 salgınıyla mücadele sürecinde alınan kararların halkla paylaşıldığını ve sürecin şeffaf bir şekilde devam edeceğini belirtti. Salgının başlangıcından itibaren hızlı ve doğru kararlar alınması için yoğun bir şekilde çalıştıklarını vurgulayan Selçuk, Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ve diğer ilgili kurumlarla işbirliği içinde önlemleri almaya devam ettiklerini dile getirdi.

Bakan Selçuk, uzaktan eğitimin şu anda mevcut en uygun seçenek olduğunu belirterek, öğrencilerin eğitimden kopmamaları ve öğrenme kaybı yaşamamaları için 100 binden fazla öğretmenin çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Uzaktan eğitimin, çocukların sağlıklarını korumak adına evlerinde en güvende oldukları yer olduğunu vurgulayan Selçuk, sürecin uzaması durumunda motivasyon eksikliği ve sıkılmaların olabileceğine dikkat çekti. Bu sürecin birlik ve işbirliği içinde yönetilmesi gerektiğini belirten Selçuk, normalleşme adımlarının atılabilmesi ve okulların sağlıkla açılabilmesi için sabır, anlayış ve dikkatin önemli olduğunu ifade etti.

Öğrencilerin ve velilerin uzaktan eğitime sıkıca tutunmalarını isteyen Selçuk, pandemi sürecinde gösterilen özene teşekkür ederek, telafi eğitimi sürecinin de planlandığını ve uygulanacağını aktardı. Uzaktan eğitim ile birlikte psiko-sosyal desteklerin de devreye alındığını belirten Selçuk, özel eğitim gören öğrencilere destek amacıyla yapılan çalışmalara da değindi.

Meslek liselerinin koronavirüs salgını sürecinde üretimde önemli bir rol oynadığını vurgulayan Selçuk, öğrencilere bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulunarak güneşli günlerin en kısa sürede ülkeye dönmesini temenni etti. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Selçuk, LGS tarihi ve telafi eğitim takvimi gibi konularda detaylı bilgi verdi. Öğrencilerin sınıf geçme sistemi ile ilgili endişelerini gideren Selçuk, öğrencilerin not ortalamalarına bakılmaksızın bir üst sınıfa geçeceklerini ifade etti. Bakan Selçuk, sürecin yeni tecrübeler kazandırdığını ve öğrencilerin gelecekteki öğrenmelerinin temellerinin bu süreçte atıldığını belirtti.