Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda eğitim seferi sırasında kaza! Metro İstanbul'dan duyuru geldi... - Cumhuriyet

Üsküdar-Samandıra Metro Hattı’nda Eğitim Seferi Sırasında Kaza: Metro İstanbul’dan Duyuru Geldi

İstanbul’da Üsküdar-Samandıra Metro Hattı’nda meydana gelen kaza sonucunda eğitim amaçlı kullanılan iki trenin teması sonucu kuplajlarda hasar meydana geldi. Metro İstanbul yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, zarar gören kuplajların onarım çalışmalarının devam ettiği ve zorunlu bakım çalışmalarının 24 Nisan Çarşamba akşamı tamamlanarak 25 Nisan sabahı normal işletmeye geçileceği belirtildi. 25 Nisan sabahına kadar seferlerin Üsküdar ile Altunizade istasyonları arasında 15 dakikada bir yapılacağı duyuruldu.

Metro İstanbul yetkilileri, kazanın ardından oluşabilecek yoğunluğa karşı İETT otobüsleriyle ring seferlerinin düzenleneceğini ve vatandaşların mağdur olmaması için gereken tedbirlerin alındığını açıkladılar. Trenler arasındaki temas sonucu yaşanan hasarın tamir edilerek normale dönülmesi için çalışmaların hızla sürdüğünü belirten yetkililer, vatandaşlardan gelişmeleri takip etmelerini ve alternatif ulaşım seçeneklerini değerlendirmelerini istediler.

Öte yandan, kazanın yaşandığı bölgede yapılacak olan onarımların gecikmeden tamamlanması için ekiplerin gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. İstanbul’un en işlek metro hatlarından biri olan Üsküdar-Samandıra Metro Hattı’ndaki kazanın olası can kaybı ve yaralanmalara neden olmadığı ve sadece maddi hasarın meydana geldiği açıklandı. Yetkililer, vatandaşların güvenliği için her türlü tedbirin alındığını ve gerekli önlemlerin en kısa sürede alındığını söylediler.

Metro İstanbul’un sosyal medya hesaplarından yapılan duyurularla vatandaşlar, sefer saatlerindeki değişiklikleri ve güzergah değişikliklerini takip edebilirler. Kazanın yol açtığı hasarın en kısa sürede giderilmesi için ekiplerin gece gündüz çalıştığını ve normal seferlere en kısa sürede geçileceği belirtiliyor. Vatandaşların ise karşılaşabilecekleri olası aksaklıklara karşı sabırlı olmaları ve alternatif ulaşım seçeneklerini kullanmaları tavsiye ediliyor. Gösterdikleri anlayış ve sabır için vatandaşlara teşekkür eden Metro İstanbul yetkilileri, yaşanan kaza sonrası mağduriyetlerin en aza indirilmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini vurguladılar.

Sonuç olarak, Üsküdar-Samandıra Metro Hattı’nda yaşanan kaza sonrası alınan önlemler ve yapılan çalışmalar ile sorunun en kısa sürede çözüme kavuşturulacağı vatandaşlara bildirildi. Metro hattındaki seferlerin normale dönmesi için gerekli çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü ve vatandaşların her türlü bilgiye kolayca ulaşabileceği belirtildi.