Ünlü Şarkıcı Sia'nın 'Music' Filmi Yasaklanacak Mı? - HaberTS

Ünlü Şarkıcı Sia’nın ‘Music’ Filmi Yasaklanabilir mi?

Başrollerini Kate Hudson ve Maddie Ziegler’ın paylaştığı ‘Music’ adlı filmin yasaklanması için Change.org sitesinde başlatılan imza kampanyasına 60 binden fazla kişi katıldı. Film, otizme vurgu yapan ve bir otizmli üvey kız kardeşin bakıcılığını yapan bir bağımlının iyileşme sürecini konu alıyor. ABD’de tepki çeken film, ünlü şarkıcı Sia’nın eseri. Otizm dostu gruplar, filmdeki otizmli karakterin gerçek hayatta potansiyel riskler oluşturabilecek şekilde sınırlanmasına karşı çıkarak filmin yasaklanmasını talep ediyor. Kampanyaya katılanlar, filmin yayınlandığı dijital platformlara ve sponsorlara filmin hemen durdurulmasını istedi.
‘QMusic’ adlı film, Altın Küre’de Komedi/Müzikal dalında En İyi Film ve Kate Hudson için En İyi Kadın Oyuncu ödülüne aday gösterildi. İmza kampanyasının hedefi 75 bin kişi olmasına rağmen, şu ana kadar 60 bin kişi imza vermiş durumda. Şarkıcı Sia, filmdeki bazı bölümler için geçtiğimiz şubat ayında yazılı bir özür açıklaması yapmış ve yanlış kişilerden öğüt aldığını itiraf ederken, bu hatalarından dolayı özür dilediğini belirtmişti.
Tartışmalara neden olan ‘Music’ adlı film, otizmli karakterin fiziksel olarak zarar görebileceği durumları içermesi nedeniyle izleyiciler arasında tepkiye yol açmıştı. Filmde otizmli karakterin sınırlandırılmasının ve yanlış bir temsilin öne çıkması, özellikle otizmli bireyler ve aileler arasında eleştiri topladı. Sia’nın film yapımı sürecinde otizmli bireylerle çalışmadığı ve doğru bir temsil sunmadığı yönündeki eleştiriler de filmin gündemde kalmasına neden oldu.
Öte yandan, film Altın Küre ödüllerinde adaylık kazanarak önemli bir başarı elde etti. Kate Hudson’un performansı da En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde aday gösterilmesi, film hakkında farklı görüşleri tetikledi. Filmdeki yapıcı eleştirilerin yanı sıra, otizmli bireylerin doğru bir şekilde temsil edilmesi ve potansiyel risklerin önlenmesi gerektiği vurgulanıyor. Bu nedenle imza kampanyasına destek verenler, filmin yayınına son verilmesi ve otizmli karakterin daha duyarlı bir şekilde ele alınmasını talep ediyorlar. Şu anda kampanya, hedefine giderek daha da yaklaşıyor ve filmin geleceği merak konusu olmaya devam ediyor.