International Expansion: Inside ANA’s New Long-Haul Routes To Milan, Stockholm, & Istanbul Debuting This Winter - Simple Flying

Uluslararası Genişleme: ANA’nın Bu Kış Milan, Stockholm ve İstanbul’a Açılacak Uzun Menzilli Yeni Hatlarının İçeriği

Japon Havayolları (ANA), önümüzdeki kış mevsimi programının bir parçası olarak üç yeni Avrupa destinasyonuna doğrudan uçuşlar başlatacağını duyurdu. İstanbul, Milano ve Stockholm sonunda ağa katılacak. Bu üç şehrin ağa katılması 2020 yılında COVID-19 pandemisi ve ilişkili seyahat kısıtlamalarıyla ilgili yaşanan komplikasyonlar nedeniyle ertelenmişti.

Bu yeni rotalar, Japonya ile İtalya, İsveç ve Türkiye arasında önemli bir bağlantı sağlayacak. Ayrıca, ANA’yı Japonya ve Avrupa arasında en büyük ağ taşıyıcısı konumuna daha da sağlamlaştıracak. Her bir rota detaylarına birlikte bakalım.

ANA’nın yeni servisleri, 2024-2025 kış sezonu boyunca farklı tarihlerde başlayacak. İlk olarak, 3 Aralık’ta Milano’ya uçuşlarını başlatacak. İsveç, ağı 31 Ocak 2025 tarihinde Stockholm Arlanda Havalimanı’na dahil edecek. Son olarak, İstanbul Havalimanı’na uçuşlar 12 Şubat 2025 tarihinde başlayacak.

Tüm uçuşlar ANA’nın Boeing 787 filosuyla gerçekleştirilecek. Stockholm ve İstanbul, 787-8 uçağını alacak. ANA, Milano Malpensa’ya olan uçuşlarda daha büyük -9 varyantını kullanmayı planlıyor.

Nikkei Asia, ANA Başkanı Shinichi Inoue’nin yeni üç rota başlatma fikri karşısında “duygulandığını” belirtti. Uçuşlar aşağıdaki programa göre gerçekleştirilecek:

Geri dönüşler 07:20-11:20 lokal saatler arasında, bağlantıları kolaylaştırmak amacıyla Tokyo Haneda’ya gerçekleştirilecek. Rezervasyonlar 22 Temmuz Pazartesi günü başlayacak.

Bu yeni duyuru, ANA’nın Avrupa’daki varlığını daha da güçlendiriyor. Avrupa ağı toplamda dokuz şehri kapsayacak ve haftalık 49 frekans sunacak. Bu, Viyana’ya olan uçuşları gelecek ay yeniden başlatma planları ile İnoue “Bu yeni rotalar, ANA’nın Japonya ile her ülke arasındaki seyahat talebini karşılama taahhüdünü yansıtıyor. Bu genişleme, yolcularımıza daha fazla seçenek, yeni müşteri deneyimleri sunmayı ve sorunsuz ve keyifli bir yolculuğa olan bağlılığımızı güçlendirmeyi umuyoruz.” dedi.

ANA’nın bu yeni rotaları, Stockholm ile ilgili hiçbir başka havayolu tarafından yapılmayan doğrudan uçuşların tam bir tekel haline gelmesi anlamına geliyor. Swedavia havacılık işlerinden Sorumlu Direktör Elisabeth Axtelius, 2019 yılında yaptığı bir röportajda, Stockholm-Tokyo arasındaki yolculukların artmasının seyahat erişimini güçlendireceğini belirtmişti.

Milano Malpensa’ya yapılan yeni ANA uçuşları, 215 koltukla ağırlıklı olarak premium konfigürasyona sahip Boeing 787-9’lar tarafından işletilecek. İtalya’nın Japonya turistleri için dördüncü büyük destinasyon olduğunu belirten havaalanı, Japon turistlerinin hızla artış gösterdiğine dikkat çekti.

Türk Hava Yolları zaten İstanbul-Haneda Havalimanı arasında Boeing 777-300ER ile uçuyor. Türk Hava Yolları, Star İttifakı’nın bir parçası olan ANA ile kod paylaşıyor. Bu nedenle, ANA’nın pazar payını çalmak yerine TK’nın mevcut operasyonuna ek kapasite sağlayacağı belirtiliyor.

ANA’nın İstanbul-Tokyo arasındaki uçuşları, 1989’da Türk Hava Yolları’nın bir Airbus A310 ile başlatması ve 1993’te aynı rotada doğrudan uçuşların başlaması gibi bilgilere yer verilmektedir. Bu yeni rotalar, ANA ve Star İttifakı üyesi TK arasında bir işbirliği ve katkı sağlamayı hedefliyor.