Türkiye’s MIT and Istanbul police nab PKK intelligence operatives in Istanbul - Türkiye Today

Türkiye’nin MIT ve İstanbul polisi, PKK istihbaratçılarını İstanbul’da yakaladı – Türkiye Bugün

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), İstanbul’da PKK terör örgütünün sözde istihbarat yapısında faaliyet gösteren Halil kod adlı Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş adlı örgüt mensuplarını yakaladı.

MİT ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ortak operasyon, PKK’nın istihbarat ağı içinde faaliyet gösteren Topaloğlu ve Savaş’ı başarılı bir şekilde ele geçirdi.

MİT, Topaloğlu’nu PKK’nın istihbarat yapısının bir üyesi olarak belirledikten sonra, yakın takibe aldı. Topaloğlu’nun Irak/Kandil’e yasadışı yollardan giderek istihbarat eğitimi aldığı ve PKK lideri Cemil Bayık’la, Cuma kod adıyla tanınan üst düzey bir isimle buluşmalar yaptığı ortaya çıktı. Türkiye’deki görevinin ardından Topaloğlu’nun, terör örgütü adına gazetecilik kisvesi altında bilgi topladığı belirlendi.

Ayrıca, MİT, Topaloğlu ile birlikte Savaş’ı da PKK için finansal faaliyetlere karışan ve Suriye’deki örgüt üyelerine malzeme sağlayan ön şirketler üzerinden yardım yaptığı tespit etti.

MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ortak operasyonla gözaltına alınan Topaloğlu ve Savaş, terör örgütü üyeliği suçlamasıyla mahkemeye çıkarıldı ve ardından tutuklandı.