Koronavirüs (Covid-19): Sağlık Bakanı Koca, Türkiye'deki ilk virüs vakasını açıkladı - BBC.com

Türkiye’de İlk Koronavirüs Vakası Açıklandı: Sağlık Bakanı Koca, BBC’ye Konuştu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınıyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının tespit edildiğini duyurdu. Pozitif doğrulanan hastanın durumunun iyi olduğu belirtilirken, Avrupa’dan dönen bu kişinin ailesi ve yakın çevresinin de gözetim altında olduğu açıklandı. Bakan Koca, insanların yurt dışına zorunlu olmadıkça çıkmaması gerektiğini vurguladı.

Bu gelişmeyle birlikte Sağlık Bakanlığı tüm personelinin izinlerini iptal etti. Covid-19 salgını nedeniyle tüm personelin üzerinde daha fazla çalışması gerektiği belirtildi. Öte yandan Bakan Koca, yurt dışından dönenlerin 14 gün boyunca evlerinde kalması gerektiğini tekrar hatırlattı.

Dünya Sağlık Örgütü’nün verdiği önlemlere göre, virüsten korunmak için ellerinizi düzenli olarak yıkamalı, öksürürken veya hapşırırken ağzınızı ve burnunuzu kapatmalı, yüzünüze dokunmaktan kaçınmalı ve öksüren, hapşıran kişilerden uzak durmalısınız. Yapılan araştırmalara göre, koronavirüs bulaşan kişilerin çoğu hastalığı hafif atlatırken, ölüm oranı %1 ila %2 arasında değişmektedir.

Ancak koronavirüs salgınının boyutları tam olarak bilinmediği için ölümler konusunda kesin bir tahminde bulunmak zor. Vuhan’da ortaya çıkan virüs şu anda 118 ülkeye yayıldı ve dünya genelinde 119 binden fazla vaka tespit edildi. Bununla birlikte Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 300’ü aştı.

Koronavirüs salgınına karşı daha fazla tedbir alınması gerektiği ve insanların sağlık kurallarına daha fazla dikkat etmeleri gerektiği bir kez daha vurgulanıyor. Bu süreçte Sağlık Bakanlığı ve diğer ilgili kurumlar sürekli olarak güncel bilgileri paylaşmaya devam edecek. Virüsün yayılmasını önlemek için herkesin üzerine düşeni yapması, toplum sağlığını korumak adına son derece önemlidir. Son olarak, lütfen hastalık belirtileri görüldüğünde en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini unutmayın.