Türkiye Maarif Vakfı, 17-18 Kasım'da 3. İstanbul Eğitim Zirvesi'ni düzenliyor - Son Dakika

Türkiye Maarif Vakfı, İstanbul Eğitim Zirvesi’ni Düzenlemeye Hazırlanıyor – Son Dakika

Türkiye Maarif Vakfı tarafından düzenlenen 3. İstanbul Eğitim Zirvesi, eğitim alanındaki önemli isimleri bir araya getirirken, dünya genelinde eğitimdeki değişimi yönetmek tema olarak ele alacak. Zirvede, 52 ülkede bulunan 441 okul, bir üniversite, 23 eğitim merkezi ve 37 yurt binasında eğitim gören 52 bin öğrencisiyle uluslararası bir eğitim kurumu olan Türkiye Maarif Vakfı, farklı ülkelerden katılacak bakanlar, eğitimciler ve akademisyenlerle dünya eğitim sistemindeki güncel konuları ele alacak.

Zirvede, yapay zeka, biyoteknoloji gibi teknolojilerin eğitim üzerindeki etkisi, eleştirel düşünme becerilerinin korunması ve insanın dijitalleşme çağında nasıl ayakta kalabileceği gibi konular ele alınacak. İnsanın iyi olma halini ve karakter gelişimini etkileyen eğitim sistemleri, dijitalleşme, sosyal değişimler, sürdürülebilirlik gibi konular panellerde tartışılacak. Ayrıca, Türkiye’nin eğitim alanındaki geçmişi, teknolojinin eğitimdeki rolü ve okul yöneticilerinin önemi gibi konular da farklı oturumlarda ele alınacak.

Zirveye katılacak 50’den fazla ülkeden gelen eğitimciler ve akademisyenler, eğitimde değişim ve dönüşümü nasıl yöneteceklerini, teknolojinin eğitime etkilerini ve dijitalleşme çağında düşünme yeteneklerinin nasıl korunacağını tartışacaklar. Ayrıca, eğitimin geleceği, eğitsel yaklaşımlar, teknolojik gelişmeler ve iyi örnekler konularında da değerlendirmeler yapılarak uluslararası bir platform oluşturulacak.

Zirveye, dünyanın çeşitli ülkelerinden önemli isimler konuşmacı olarak katılacak. Konuşmacılar arasında Bosna Hersek Eğitim Bakanı Naida Hota Muminovic, Demokratik Kongo Cumhuriyeti İlk, Orta ve Teknik Eğitim Bakanı Tony Mwaba Kazadi, Malezya Milli Eğitim Bakanı Fadhlina Binti Sidek gibi isimler yer alıyor. Ayrıca, farklı üniversitelerden, eğitim kurumlarından ve eğitim alanındaki önemli isimler de zirveye katılacaklar.

İstanbul Eğitim Zirveleri, Türkiye Maarif Vakfı’nın uluslararası alandaki eğitim çalışmalarına önemli bir katkı sağlamaktadır. Eğitimciler, politika yapıcılar ve sektör liderleri, dünya genelindeki eğitimdeki dönüşümü şekillendirmek için stratejiler geliştirirken, eğitimin geleceği hakkında bilimsel ve akademik verilere dayalı değerlendirmeler yapılacaktır. 17-18 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek zirve, eğitimdeki yenilikleri ve dönüşümleri tartışarak katılımcılara öğrenme ve fikir alışverişi imkanı sunacaktır.