Parents warned that popular kids' toy is banned from airplanes - 9Honey Travel

Türkiye, ISIS’in İstanbul kilise saldırı planının arkasındaki şüpheliyi tutukladı – Duvar İngilizce

Türkiye, IŞİD’in İstanbul kilise saldırı planının arkasındaki zanlıyı tutukladı. İstanbul polisi, terör örgütü IŞİD’in bir kilise saldırısı planladığı istihbaratı üzerine operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda şüpheli tutuklandı. Zanlının, terör örgütü IŞİD’in sözde lideri ile iletişim halinde olduğu ve saldırı planını organize ettiği belirlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü IŞİD’in şehirde bir kiliseye saldırı planladığı bilgisine ulaştı. Bu istihbarat üzerine harekete geçen polis ekipleri, şüphelinin izini sürmeye başladı. Yapılan teknik takip ve istihbarat çalışmaları sonucunda zanlının kimliği tespit edildi ve operasyon düzenlendi.

Operasyon sonucunda zanlı gözaltına alındı ve sorguya çekildi. Şüphelinin, terör örgütü IŞİD’in sözde lideri ile sık sık iletişim halinde olduğu ve saldırı planını organize ettiği belirlendi. Zanlının, kilisenin çevresinde keşif yaptığı ve saldırı için gerekli hazırlıkları yaptığı da tespit edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, yapılan operasyonun terör örgütü IŞİD’in Türkiye’deki faaliyetlerine karşı mücadele kapsamında gerçekleştirildiğini belirtti. Terör örgütlerinin Türkiye’de herhangi bir saldırı planı yapmasına müsaade edilmeyeceğinin altını çizen yetkililer, güvenlik güçlerinin her zaman tedbirli ve hazır olduğunu vurguladı.

Zanlının tutuklanmasıyla birlikte IŞİD’in Türkiye’deki faaliyetlerine yönelik bir darbe daha vurulmuş oldu. Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları ile terör örgütlerinin Türkiye’de faaliyet göstermesi engellenmeye devam ediyor.

Türkiye, terör örgütleriyle mücadelesini kararlılıkla sürdürmeye devam edecek. Güvenlik güçleri, ülke içinde ve sınırlarımızın dışında her türlü tehdide karşı ciddi bir şekilde önlem alarak halkın güvenliğini sağlamaya devam edecek. Terör örgütlerinin Türkiye’de hiçbir şekilde barınmasına ve faaliyet göstermesine müsaade edilmeyecektir.

İstanbul’da gerçekleştirilen operasyon, ülkenin terörle mücadeledeki kararlılığını ve güvenlik güçlerinin etkinliğini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Halkımızın güvenliği ve ülkenin huzuru için çalışmalarını sürdüren güvenlik güçlerimize teşekkür ediyoruz. Türkiye, terörle mücadelede kararlılığını sürdürmeye devam edecek ve terör örgütlerine karşı amansız bir mücadele verecektir.