Türk Tabipleri Birliği, Deprem Bölgesinde Rant Hırsının Zehirlediği 6 Şubat Yıldönümünde – Cumhuriyet

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyeleri ve hekimlerden oluşan bir heyet, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin birinci yıldönümü nedeniyle deprem bölgesine ziyarette bulundu. Heyet tarafından depremde en fazla zarar gören illerde yapılan saha çalışmaları raporlaştırılarak 6 Şubat’ta kamuoyuna duyurulacak. Gaziantep-Kilis Tabip Odası önünde yapılan basın açıklamasında, depremin birinci yılına rağmen halen birçok insanın konteynerlerde ve çadırlarda yaşamak zorunda kaldığına dikkat çekildi. Enkaz kaldırma işlemlerinde insan sağlığının ihmal edildiği vurgulanarak, deprem bölgesindeki insanların zehirlendiği ve temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıkları belirtildi. Sağlıklı yaşam koşullarının sağlanması gerektiği vurgulandı.

Heyet, deprem nedeniyle zarar gören Pazarcık Devlet Hastanesi ve Gölbaşı Devlet Hastanesi’nin acil servislerini ziyaret etti. Adıyaman’a geçen hekimler, önümüzdeki günlerde Osmaniye, Adana, Hatay ve Malatya’da da saha çalışmaları yapacak. 6 Şubat’ta ise Hatay’da saat 04.17’de depremde hayatını kaybeden vatandaşlar anılacak. Heyet, depremzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması ve sağlıklı yaşam koşullarının sağlanması gerektiğine vurgu yaparak saha çalışmalarını sürdürecek.

6 Şubat depremlerinin birinci yıldönümü vesilesiyle Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından yapılan ziyaret ve saha çalışmaları, depremzedelerin yaşadığı sorunlara dikkat çekiyor. Heyetin deprem bölgesinde yaptığı incelemeler ve rapor hazırlama çalışmaları, depremin etkilerini ortaya koyarak önlemlerin alınmasını ve depremzedelerin yaşadığı zorlukların giderilmesini sağlayacak. TTB ve hekimler, depremin yıl dönümünde depremzedeleri yalnız bırakmamak adına yaptıkları çalışmalarla önemli bir destek sağlıyorlar.

Önümüzdeki dönemde deprem bölgesinde yaşanan sorunların çözümü için daha fazla çaba harcanması gerektiği vurgulanarak, depremzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması ve sağlıklı yaşam koşullarının sağlanması adına devam edecek olan saha çalışmalarıyla ilgili kamuoyunun da bilgilendirilmesi önem taşıyor. Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve hekimler, depremzedelerin yanında olmaya devam edeceklerini belirterek, depremin etkilerinin azaltılması ve mağduriyetlerin giderilmesi için çalışmalarını sürdürecekler.