Türkler geliştirdikleri sağlık yazılımını 90 milyon dolara Amerika'ya ihraç etti - Demirören Haber Ajansı

Türk Şirketinin Amerika’ya 90 Milyon Dolarlık Sağlık Yazılımı İhracatı

Türkiye dışında farklı ülkelerde faaliyet gösteren MİA Teknoloji, sağlık alanındaki yazılımlarının lisans hakları ile ilgili yatırım bazlı görüşmelerde bulunarak Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan bir şirket ile anlaşmaya vardı. Bugün İstanbul’da düzenlenen bir toplantıyla duyurulan sözleşme detaylarına göre, MİA Teknoloji’nin Amerika’da New York merkezli MIA Tech Corporation unvanlı iştirak şirketine devredeceği sağlık alanındaki yazılımların lisans hakları, söz konusu iştirakin yüzde 51 hissesinin ise ABD merkezli yatırımcı firmanın satın alınmasına karar verildi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan MİA Teknoloji Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Ünal, bu ortaklıkla gurur duyduklarını belirterek, MIA Tech Corporation’ın uluslararası sağlık bilişim piyasasında iş geliştirme faaliyetlerine başlayacağını ifade etti.

Ünal, sağlık sektöründeki yazılımların global pazara açılması ve bölgesel anlaşmalar yapılması hedefiyle Amerika merkezli şirketle bir ortaklık anlaşması imzalandığını belirtti. Şirketin sahip olduğu yazılımların entegrasyonu ile hastanelerin A’dan Z’ye tüm süreçlerini yönetebilecek bir sistem oluşturulduğunu vurgulayan Ünal, hem bölgelere özgü çözümler geliştireceklerini hem de global pazarda yer alacaklarını dile getirdi.

Özellikle Ortadoğu ve Kuzey Amerika bölgelerinde uzun vadeli yatırımlar ve iş birlikleri gerçekleştirmeyi planladıklarını belirten Ünal, dijital sağlık sektörünün 2030 yılında 18 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşmasının beklendiğini ifade etti. Şirketin yurt içinde Ar-Ge çalışmalarına devam edeceğini ve Türkiye genelinde önemli düzeyde bir NATO ihalesi için de beklediklerini belirten Ünal, aynı zamanda MİA Yardım Kültür ve Eğitim Vakfı’nı kurarak yardıma ihtiyacı olanlara destek olacaklarını açıkladı.

2024 yılına yönelik hedeflerinden de bahseden Ünal, MİA Teknoloji’nin teknoloji, inovasyon ve çevre duyarlılığı alanlarında çalışmalar yaparak gelecekte sürdürülebilir bir iş yapma stratejisi izleyeceğini belirtti. Yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren Enerjey firması ile iş birliği yaparak sürdürülebilir bir ekosisteme katkı sunmayı hedeflediklerini dile getiren Ünal, şirketin geleceğe yönelik planları hakkında detaylı bilgi verdi.