On-Site Visit from Türk Sağlık-Sen... Demand for a 'Polyclinic' in Kocaeli Kandıra - RaillyNews

Türk Sağlık-Sen’den Kocaeli Kandıra’ya Ziyaret: ‘Poliklinik’ Talebi

Türk Sıhhat Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker ve Şube Başkan Yardımcısı Serkan Kökduman, Kandıra Kazım Dinç Devlet Hastanesi, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Kandıra İlçesi’nde faaliyet gösteren Aile Sağlığı Merkezleri’ni ziyaret etti. Çeker, Kefken ASM’de çalışan Aile Hekimi ve Aile Sağlık Çalışanlarını da ziyaret ettikten sonra bir açıklama yaptı.

Ziyaretin ardından yaptığı açıklamada Başkan Çeker, bölgenin bir tatil bölgesi olduğunu ve Kandıra sahilinin yaz aylarında önemli bir nüfus yoğunluğuna sahip olduğunu belirterek, “Nüfus artışı mayıs ayının ortalarından itibaren başlar ve okulların kapanmasıyla zirveye ulaşır. “İlimiz İstanbul ve Sakarya’ya komşudur ve bölgeye kolay ulaşım sağlanması, birçok yerli ve yabancı turistin bölgeye akın etmesine neden olur,” dedi.

Başkan Çeker, sağlık hizmetlerinin ihmal edilemeyecek veya ertelenemeyecek bir kamu hizmeti olduğunu belirterek, “Bu nedenle tatil bölgesinde bulunan vatandaşlarımıza karşı gerekli hassasiyet gösterilmelidir. “Vatandaşlara kolay ve erişilebilir kaliteli sağlık hizmetleri sunulmalı, okulların kapanmasıyla bölgede artacak büyük nüfusun sağlık ihtiyaçları önceden belirlenmeli ve sağlanacak hizmetler yetkili kurumlar tarafından planlanmalıdır. Kefken ve çevresine gelen tatilcileri hizmet verecek bir poliklinik açılmalıdır,” dedi.

Bölgede tatilci nüfusunun yoğunluğunun KefkenASM’de çalışan personelin iş yükünü artıracağını ve görevlerini yerine getirmelerini engelleyebileceğini belirten Çeker, “Türk Sıhhat Sen olarak, KefkenASM’de çalışan aile hekimleri ve aile sağlık çalışanlarının oldukça yoğun bir işleri olabileceğini düşünüyoruz.” “Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın kolay ve erişilebilir kaliteli sağlık hizmetleri alabilmesi, yükü hafifletmek için Kefken’de bir poliklinik açılması konusunda Sağlık Müdürlüğüne başvuruda bulunduk ve konuyu takip ediyoruz,” dedi.