Turkish Airlines commences its Istanbul-Turin flight route - Travel Daily

Türk Hava Yolları İstanbul-Turin uçuş rotasını başlatıyor – Travel Daily

Türk Hava Yolları, dünyanın dört bir yanındaki güçlü uçuş ağına bir yenisini ekleyerek 10 Temmuz 2024’te İstanbul ile Torino arasında günlük uçuşlara başlayarak diğer tüm havayollarının uçmadığı daha fazla ülkeye uçuş gerçekleştiren ayrıcalıklı bir konuma ulaştı. Bu seferler Torino Havalimanı’nda Türk Hava Yolları yöneticileri ve Piedmont topluluğunun seçkin üyelerinin katılımıyla kutlandı ve Italya’da Türk Hava Yolları’nın varlığını güçlendirecek, ülkenin dokuzuncu ve dünya genelinde 349. noktası olan Torino’yu kapsayacak.

İstanbul-Torino rotası sadece dünyanın önde gelen turizm ve iş destinasyonlarından biri olan İstanbul’a doğrudan seyahati kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda yolculara altı kıtada dünyaca ünlü uçuş ağı ile sorunsuz bağlantılar sunuyor.

Türk Hava Yolları CEO’su Bilal Ekşi uçuşlarla ilgili olarak şunları söyledi: “İtalya’nın kuzeybatısındaki konuklarımız, Türk Hava Yolları’nın eşsiz uçuş ağından seyahatlerinde yararlanırken, dünyanın dört bir yanından gelen yolcularımız da Türk Hava Yolları ile uçmanın ayrıcalığını yaşayarak İtalya’nın ilk tarihi başkenti olan ve şimdiye kadar 349. destinasyonumuz olan Torino’nun güzelliklerini deneyimleme fırsatı bulacaklar.”

Torino Havalimanı Başkanı Elisabetta Oliveri şunları söyledi: “İki ardışık yıl boyunca trafiğe yönelik rekorların kırıldığı bir dönemin ardından Turin Havaalanı için yeni büyüme perspektifleri açan bu uçuşun başlangıcını büyük bir memnuniyetle kutluyoruz. Torino-İstanbul bağlantısı, bölgenin ekonomisinin genel gelişimi için bir diğer itici güç olurken havalimanının büyümedeki stratejik rolünü de yeniden doğruluyor.”

Alpler tarafından çevrili, Kuzey İtalya’daki Piedmont bölgesinin başkenti olan Turin, zengin tarihi, barok mimarisi ve otomotiv endüstrisinin merkezi olarak ünlüdür. İtalya’nın ilk başkenti olan Torino, Kraliyet Sarayı, sembolik Mole Antonelliana ve ünlü Mısır Müzesi de dahil olmak üzere etkileyici bir kültürel mirasa sahiptir. Şehir, incelikli mutfağı ve canlı sanat sahnesiyle de kutlanmaktadır, bu da hem turistler hem de iş gezginleri için cezbedici bir destinasyon haline getirmektedir.