Turkish Airlines Starts Istanbul-Turin Flights

Türk Hava Yolları, İstanbul-Torino Uçuşlarına Başlıyor – MENAFN.COM

Türk Hava Yolları, dünya genelinde en fazla ülkeye uçan havayolu şirketi olarak bilinir ve geniş uçuş ağını bir kez daha genişletti. 10 Temmuz 2024 tarihinde, havayolu Istanbul ve Torino arasında günlük uçuşlara başladı ve bu, küresel genişlemesinde önemli bir kilometre taşı anlamını taşıyor.

Turin Havalimanı’nda yapılan törenle kutlanan ilk uçuşta türk Hava Yollarının
yöneticileri ve Piedmont topluluğundan dikkate değer kişiler yer aldı. Bu yeni rota, Türk Hava Yollarının varlığını İtalya’da güçlendirmekte olup, Torino’yu havayolu tarafından hizmet verilen dokuzuncu İtalyan şehir ve dünya genelindeki ağtaki 349’uncu destinasyon haline getiriyor.

Istanbul-Torino rotası, yolculara zengin tarihi ve canlı iş ortamı ile tanınan Istanbul’a doğrudan erişim sağlar. Ayrıca, seyahat edenler, Türk Hava Yollarının ödüllü geniş gündemine erişebilmek için altı kıtada bulunan destinasyonlarla sorunsuz bağlantılar sağlayabilirler.

Uçuşlarla ilgili yorum yaparak Türk Hava Yollarının CEO’su Bilal Ekşi, “Torino’yu 349’uncu destinasyonumuz olarak geniş uçuş ağımıza eklemekten mutluluk duyuyoruz.” dedi. “İtalya ile bağlarımızı 9. varlığımızla güçlendirerek, büyük misafirlerimiz, kuzeybatıdaki İtalya’da Türk bayrak taşıyıcımızın rakipsiz uçuş ağının tadını çıkarırken, dünyanın her yerinden yolcularımız, Türk Hava Yolları ile uçmanın ayrıcalığı ile İtalya’nın ilk tarihi başkenti olan Torino’yu deneyimleme fırsatına sahip olacaklar” dedi.

Torino Havalimanı’nın Başkanı Elisabetta Oliveri ise, “Bu uçuşun başlamasıyla üzük mutlulukla karşılıyor ve Torino Havalimanı’nda bir trafiğin sabitlendiği iki ardışık yılın ardından Torino Havalimanı için yeni büyüme perspektifi açılıyor” dedi. “Torino-İstanbul bağlantısı aynı zamanda bütün ekonomi için bir gelişim motoru ve havalimanının büyümedeki stratejik oyuncusu rolünü teyit ediyor” dedi.

Alp’lerin koşullan altında yer alan Turin, İtalya’nın kuzeyinde bulunan Piedmont baskenti olan bir şehirdir ve sarmalayan bir şehir ve tarih gösterir. Zengin mirası ve barok mimarisi ile ünlü olan Turin, aynı zamanda otomotiv endüstrisinin önemli bir merkezidir.

İtalya’nın ilk başkenti olan şehir, bogâzici Kraliyet Sarayını keşfedebilir, tanınmış Mole Antonelliana’yı hayranlıkla izleyebilir ve ünlü Mısır Müzesi’nde eski tarihlerin yolculuğuna çıkabilir. Turin, sofistike mutfağı ve dinamik sanat sahnesi ile de ünlüdür, bu da hem turistler hem de iş seyahati yapanlar için karşı konulmaz bir destinasyon haline getirir.
-BMENAFN18072024000163011034ID1108453888