Turkish Airlines commences its Istanbul-Turin flight route - Travel Daily

Türk Hava Yolları, İstanbul-Torino uçuş rotasını başlatıyor – Travel Daily

Türk Hava Yolları, 10 Temmuz 2024 tarihinde İstanbul ve Torino arasında günlük uçuşlar başlatarak, dünyada diğerlerinden daha fazla ülkeye uçarak geniş bir uçuş ağına bir destinasyon daha ekledi. Bu uçuşlar, Türk Hava Yolları’nın yöneticilerinin ve Piedmont topluluğunun değerli üyelerinin katılımıyla Torino Havalimanı’nda bugün kutlandı ve Türkiye’nin dokuzuncu, dünyanın ise 349. destinasyonu olan Torino’da şirketin varlığını güçlendirecektir.
İstanbul-Torino rotası, sadece dünyanın önde gelen turizm ve iş destinasyonlarından biri olan İstanbul’a doğrudan seyahati kolaylaştırmakla kalmayacak, aynı zamanda yolculara altı kıtada dünyaca ünlü uçuş ağı üzerinden sorunsuz bağlantılar sunacaktır.

THY İcra Kurulu Başkanı Bilal Ekşi, uçuşlar hakkında şunları söyledi: “Torino’yu 349. destinasyon olarak geniş uçuş ağımıza eklemekten mutluluk duyuyoruz. İtalya’daki dokuzuncu varlığımızla İtalya’nın kuzeybatısındaki misafirlerimiz, seyahatleri sırasında Türk Hava Yolları’nın eşsiz uçuş ağından yararlanırken, dünyanın dört bir yanındaki yolcularımız, Türk Hava Yolları ile uçmanın ayrıcalığını yaşayarak Torino’nun, İtalya’nın ilk tarihi başkenti olan, harikalarını deneyimleme fırsatını bulacaklardır”.
Torino Havalimanı Başkanı Elisabetta Oliveri ise şunları söyledi: “İki ardışık yılda trafiğin rekor kırıldığı Turin Havalimanı için yeni büyüme fırsatları açan bu uçuşun başlamasını büyük memnuniyetle kutluyoruz. Torino-İstanbul bağlantısı, aynı zamanda bölgenin tüm ekonomisi için bir gelişim etkinliği olarak da rolü teyit ederek havalimanını, büyümede stratejik bir aktör olarak konumunu yeniden onaylıyor”.

Torino, kuzey İtalya’nın Piedmont bölgesinin başkenti olan ve görkemli Alp Dağları ile çevrili olan bir şehirdir. Zengin tarihi, barok mimarisi ve otomotiv endüstrisinin bir merkezi olarak ünlüdür. İtalya’nın ilk başkenti olarak, Turin Kraliyet Sarayı, sembolik Mole Antonelliana ve ünlü Mısır Müzesi gibi etkileyici kültürel cazibe merkezlerine sahiptir. Ayrıca, incelikli mutfağı ve canlı sanat sahnesiyle de ünlüdür, bu da Turin’i turistler ve iş seyahatleri için büyüleyici bir destinasyon haline getirir.