Dengeleri bozar mı? - egedesonsoz.com

Türk Ege Bölgesindeki En Yakışıklı Sosyalist Bıyıklı Politikacı! – Sonsöz Gazetesi

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş’ın Tarık Akan’a benzetilmesi ve yaşam öyküsüyle ilgili merak uyandıran detaylar ortaya çıktı. Genel Başkanlığı döneminde dikkat çeken konuşmaları ve siyasi geçmişiyle adından söz ettiren Erkan Baş, Türkiye İşçi Partisi’nin 14 Mayıs Seçimi’ne en az 41 şehirde kendi adı, amblemi ve adaylarıyla gireceğini duyurdu. “Emek ve Özgürlük İttifakı”nın bir üyesi olan TİP, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Doğuştan “haksızlık savaşçısı” olan Erkan Baş, hayat hikayesi ve siyasi kariyeriyle dikkat çekiyor. Siyasete olan tutkusu genç yaşta başlayan Baş, Türkiye Komünist Partisi’nde görev aldıktan sonra Türkiye İşçi Partisi’ni kurarak siyaset sahnesinde önemli bir konuma yükseldi. Kararlı duruşu ve sivri diliyle bilinen Baş, hedefinin Cumhur İttifakı’nı yenilgiye uğratmak ve Cumhuriyetin ikinci yüzyılında insanların parası olmadığı için tedavi edilememesi durumunu sonlandırmak olduğunu vurguluyor.

Oksijen dergisine verdiği röportajda espri anlayışıyla da dikkat çeken Erkan Baş, siyaseti meslek olarak görmeyip toplumsal bir sorumluluk olarak algıladığını belirtiyor. Üst dudağını kapatan devrimci bıyıkları, renkli gözleri ve dinleyenleri heyecanlandıran konuşma biçimiyle seçimlerdeki performansı merakla beklenen Baş, hedeflerine ulaşmak için kararlı bir şekilde ilerliyor.

Siyasi arenada sinema yıldızlarını aratmayan bir duruş sergileyen Erkan Baş, Tarık Akan’a olan hayranlığını da sosyal medyadan paylaşarak gösteriyor. Türk Sineması’nın unutulmaz aktörlerinden Tarık Akan için duyduğu saygıyı dile getiren Baş, seçimlerdeki başarısıyla ve halka verdiği sözlerle Türkiye İşçi Partisi’nin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor. Son olarak, Jean-Christophe Grange’in bir sözüyle noktalayarak, ertelemeden mutluluğu yakalamanın önemine vurgu yapıyor.