Türk DEGS’ten Semih Akkoyun’un Kaleme Aldığı Haber: “Uluslararası Zirve’de KKTC Bayrağı Dalgalanıyor!” – Yeni Akit

İstanbul Topkapı Üniversitesi Deniz Stratejisti ve TÜRK DEGS Araştırmacısı Semih Akkoyun, Uluslararası Zirve’de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağının dalgalanmasının önemli bir adım olduğunu belirtti. Yunanistan’ın katılım kısıtlamasına rağmen zirvenin gerçekleştiğini ve Yunanlı sendika heyetinin de salonda bulunduğunu vurguladı. Akkoyun, KKTC’nin ülke olarak tanınması konusunda uluslararası sistemi aştığını belirtti ve bu durumu büyük bir başarı örneği olarak değerlendirdi.

İstanbul Topkapı Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Müstafi Tümamiral Sn. Doç. Dr. Cihat Yaycı’nın “Uluslararası Sağlıkta İş Birliğinin Önemi ve Ülkemizde Sağlığın Milli Güvenliğe Etkisi” başlıklı konferansı ile zirveye katkı sağladığını aktaran Akkoyun, KKTC’nin uzun yıllardır BM ve AB tarafından tanınmama sorununa rağmen bu tür organizasyonlara davet edilmesinin onur verici olduğunu belirtti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin uluslararası organizasyonlarda bayrağının dalgalanmasının büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Akkoyun, HEP-SEN Sendikası’nın Global Nurses United(GNU) yani Küresel Hemşireler Birliği’nin Türkiye delegesi olduğunu belirtti. Akkoyun, GNU’nun ABD merkezli uluslararası bir kuruluş olması ve ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in geçtiğimiz yıl bir toplantısına katılmasını, kuruluşun önemini artırdığını belirtti.

Sağlık sendikasının GNU’ya delege olarak kabul edilmesinin KKTC’nin devlet olarak tanınmasında büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Akkoyun, gelecekte KKTC’nin daha fazla tanıma ve hak ettiği yeri alabilmesi için umutlu olduğunu belirtti. Bu tür uluslararası organizasyonlara davet edilmesi ve katılım sağlaması, KKTC’nin uluslararası alanda daha fazla tanınmasına ve hak ettiği yere ulaşmasına büyük katkı sağlayacaktır. Bu zirvenin gerçekleşmesi, KKTC’nin dış politikada uluslararası arenada daha güçlü bir ses oluşturma çabalarında önemli bir adım olarak görülmektedir. Bu tür organizasyonların devam etmesi ve KKTC’nin daha fazla uluslararası platformda yer alması, ada halkının haklarının savunulmasına ve adanın geleceği için olumlu bir adım olacaktır.