Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk: Şeker Tüketimini Azaltın! – Milli Gazete

Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, son zamanlarda Türk toplumunun şeker ve tatlı tüketimi konusunda önemli uyarılarda bulundu. Tatlı ve şekerli yiyeceklerin Türk kültüründe önemli bir yere sahip olduğunu belirten Erk, bu alışkanlıkların değiştirilebileceğini ve sütlü tatlılara yönelmenin daha sağlıklı bir seçenek olabileceğini vurguladı.

Muğla’da sağlıklı beslenme konusuna dikkat çekmek üzere çeşitli programlara katılan Timur Erk, Türkiye’nin obezite konusunda ciddi bir sorun yaşadığını aktardı. Özellikle çocuklarda obezite oranlarının Avrupa’da birinci, dünyada ise üçüncü sırada olduğuna dikkat çeken Erk, her yıl obezite oranlarında artış yaşandığını belirtti. Ülke genelinde obezite ile mücadele kapsamında Türk Böbrek Vakfı olarak okullarda öğrencilere ve öğretmenlere sağlıklı beslenme konusunda eğitim verdiklerini dile getirdi.

Erk, tuz tüketiminin azaltılmasında başarılı olunduğunu, ancak şeker tüketiminde hala gerekli mesafenin kat edilemediğini ifade etti. Sağlıklı bir yaşam için işlenmiş ve paketlenmiş gıdaların tüketilmesi yerine taze ve doğal ürünlere yönelmek gerektiğini vurgulayan Erk, zeytinyağlı beslenmenin önemine de değindi. Ek olarak, açıklamalarında, çocukların okula kahvaltı yaparak gelmeleri gerektiğini ve ailelere de bu konuda eğitim verildiğini belirtti.

Türk toplumunun şekerli tatlılara olan düşkünlüğüne dikkat çeken Erk, bunun yerine sütlü tatlılar tüketmenin daha sağlıklı bir seçenek olabileceğini ifade etti. Gerekirse şerbetli tatlıların yanında bir bardak süt içilmesini öneren Erk, sütün şekerin etkisini azaltabileceğini ve sindirimi kolaylaştırabileceğini söyledi.

Toplumda obezitenin önlenmesi için özellikle çocuklarda sağlıklı beslenme alışkanlıklarının geliştirilmesi gerektiğine vurgu yapan Erk, okullarda ve evlerde dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Türk Böbrek Vakfı olarak çocuklara ve ailelere sağlıklı beslenme konusunda eğitim vermeye devam ettiklerini dile getiren Erk, çocukların sağlıklı bir gelecek için doğru beslenme alışkanlıklarını edinmelerinin önemine değindi. Son olarak, şeker ve tatlı tüketimi konusunda bilinçli olunması gerektiğini ve sağlıklı bir yaşam için doğru tercihler yapmanın önemini vurguladı.