Türk bilim insanı Amerikan Biyofizik Derneği elçisi oldu - Medimagazin

Türk Bilim İnsanı Amerikan Biyofizik Derneği Elçisi Oldu

Bahçeşehir Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Durdağı, başarılı çalışmalarıyla Amerikan Biyofizik Derneği’nin 2024-2026 dönem Türkiye Elçisi seçildi. Biyofizik alanında bilgi geliştirme ve yayılmasına öncülük eden derneğin Ambassador Programı’na bu yıl Türkiye’den elçi olarak seçilen Prof. Dr. Serdar Durdağı, üç yıl boyunca görev yapacak. Kendisi bu görevi gençlerin bilim alanındaki motivasyonlarını arttırmak ve biyofizik alanına ilgi duyanları teşvik etmek için üstlendiğini belirtti.

Prof. Dr. Durdağı, Amerikan Biyofizik Derneği’nin saygın bir kuruluş olduğunu ve üyeliğinin bu derneği yakından takip etmesine ve Biyofizik alanındaki çalışmalara katkı sağlamasına olanak tanıdığını belirtti. Derneğin Ambassador Programı ile Biyofizik Elçisi olarak seçilmenin onur verici olduğunu belirten Prof. Dr. Durdağı, biyofizik alanını gençlere tanıtmayı ve biyofizik çalışmalarını desteklemeyi hedeflediğini vurguladı.

Moleküler düzeyde hesapsal çalışmaların önemine değinen Prof. Dr. Durdağı, yapay zeka destekli moleküler simülasyonlar ile farklı hastalıklara yönelik tedavi yöntemlerini keşfetmeyi ve moleküler mekanizmaları aydınlatmayı amaçladığını söyledi. Ayrıca, Türkiye’de sağlık ve yaşam bilimleri alanındaki projelerin desteklendiğini ve gelecekte anti-kanser moleküllerin keşfi üzerine projeler yürüttüğünü belirtti.

TÜBİTAK ve TÜSEB gibi kurumların sanal molekül tarama yöntemleri üzerine yapılan projeleri desteklediğini vurgulayan Prof. Dr. Durdağı, bu projelerin kanser gibi büyük bir sağlık sorununa çözüm bulmada önemli olduğunu ifade etti. Bu projelerin genç Türk bilim insanları için de büyük fırsatlar sunduğunu belirten Prof. Dr. Durdağı, gençlerin bilime olan ilgisini arttırmak ve motive etmek için çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Ambassador Programı kapsamında Türkiye’nin Biyofizik Elçisi olarak seçilmesinden dolayı mutlu olduğunu belirten Prof. Dr. Durdağı, gençlerin bilim alanındaki potansiyellerini keşfetmelerine ve dünya çapında başarılı çalışmalara imza atmalarına destek olmayı hedeflediğini vurguladı. Prof. Dr. Durdağı’nın Biyofizik alanındaki projeleri ve çalışmaları, gelecekte sağlık alanında önemli gelişmelere yol açabilir ve genç bilim insanları için ilham kaynağı olabilir.