Türk beyin cerrahından rekor! Prof. Dr. Uğur Türe, uluslararası bilimsel dergiye 4'üncü kez kapak oldu - CNN TÜRK

Türk Beyin Cerrahı Prof. Dr. Uğur Türe, Uluslararası Derginin Kapak Konusu Oldu!

Dünya Beyin Cerrahisi Dernekleri Federasyonu Onursal Başkanı Prof. Dr. Uğur Türe, beyin cerrahisi alanında geliştirdiği yenilikçi ameliyat teknikleriyle önemli bir başarıya imza attı. Türe, ‘Journal of Neurosurgery’ dergisinde dördüncü kez kapağa taşınarak, beynin farklı bölgelerindeki lezyonların çıkartılmasını sağlayan teknikleriyle öne çıktı. Ocak 2024 sayısının kapağında yer alarak, beyin ve sinirbilim alanında önemli bir yayının kapak konusu oldu.

Prof. Dr. Türe, beyin ve sinir cerrahisi alanında yeni bir cerrahi teknik geliştirerek, beyne zarar vermeden ameliyat müdahalesi yapabilme imkanı sağladı. Daha önce yapılan ameliyatlarda zarar görebilecek toplardamarları koruyarak, hastaların iyileşme sürecini olumsuz etkilemeden müdahale etme yolunu buldu. Bu yenilikçi teknik sayesinde damarlar korunarak, ameliyat sonrası komplikasyon riskleri en aza indirildi ve hastaların iyileşme süreçleri hızlandırıldı.

Prof. Dr. Türe, yeni geliştirdiği cerrahi tekniği önce laboratuvar ortamında test ederek daha sonra klinik uygulamalarda kullanmaya başladı. Hem hastaların beyin sağlığını koruyarak, hem de ameliyat sonrası komplikasyon risklerini en aza indirerek önemli bir başarı elde etti. Yeditepe Üniversitesi bünyesinde kurduğu beyin laboratuvarında, ulusal ve uluslararası düzeyde pek çok araştırmacıya eğitim ve gelişim imkanı sunarak, beyin cerrahisi alanında uluslararası standartlarda bir eğitim merkezi haline gelmiştir.

Prof. Dr. Uğur Türe, beyin cerrahisi alanında yaptığı yenilikçi çalışmalar ve geliştirdiği ameliyat teknikleri ile dünya çapında tanınan bir isim haline gelmiştir. Yaptığı çalışmalarla hem Türkiye’de hem de dünya genelinde pek çok beyin cerrahına ilham vererek, alanın gelişimine katkıda bulunmaktadır. Kendisini ‘Journal of Neurosurgery’ dergisinin kapak konusu yapılmasında ise, beyin ve sinir cerrahisi alanında gösterdiği üstün başarının bir kez daha kanıtıdır.