TRT Akademi'nin tanıtım programı İstanbul'da gerçekleştirildi

TRT Akademi Tanıtım Programı İstanbul’da düzenlendi

Türkiye’nin kamu yayıncısı TRT, İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen bir programda konuşarak iletişim ve medya alanındaki önemli çalışmalarını paylaştı. Genel Müdür Mehmet Zahid Sobacı, TRT’nin sektöre yeni isimler kazandırma ve profesyonelleri yetiştirme konusunda öncü olduğunu vurguladı. Sobacı, TRT Akademi’nin hayata geçirilmesiyle iletişimin mesleki kariyer alanı olarak belirlenmesi ve yeni fırsatların sunulması hakkında bilgi verdi. Medya alanındaki güçlü etkinin nitelikli insan kaynağından geldiğini belirten Sobacı, TRT’nin uluslararası alanda etkili bir yayın ve yapım operasyonu yürüttüğünü söyledi.

Sobacı, TRT’nin 100 yıla yaklaşan radyo yayıncılığı tecrübesini TRT Akademi’ye dönüştürerek eğitim alanını genişlettiklerini ifade etti. TRT’nin teknik olanaklarını eğitimler için kullanmaya odaklandıklarını belirten Sobacı, TRT Akademi’nin uygulama sahasında yayıncılık teknolojisinin deneyimlenmesine imkan tanıdığını söyledi. Ayrıca online, yüz yüze ve hibrit eğitimlerin geniş bir konu yelpazesini kapsadığını belirterek, medyada uzmanlaşmanın ve derinlemesine bilgiye sahip olmanın önemine vurgu yaptı.

TRT Akademi’nin eğitim içeriği hakkında bilgi veren Sobacı, video, yüz yüze, podcast, sanal sınıf eğitimlerinin yanı sıra kitap serileri ve webinarlar gibi birçok içeriği kapsadığını açıkladı. Eğitimlerin sonunda katılımcılara belge ve sertifika verileceğini belirten Sobacı, TRT’nin uluslararası alanda etkin bir şekilde faaliyet gösterdiğini ve medya alanında öncü bir rol üstlendiğini ifade etti. Sobacı, medyanın ahlaki ve toplumsal sorumluluğunun arttığına dikkat çekerek, TRT Akademi’nin geleceğin medyasına yapılan önemli bir yatırım olduğunu vurguladı.

TRT Akademi’nin ulusal ve uluslararası alanda yenilikçi ve öncü bir medya okulu olma hedefiyle yola çıktığını belirten Sobacı, toplumsal faydayı esas alan eğitimlerle bireylere ve kurumlara katkı sunmayı amaçladıklarını dile getirdi. Akademinin geniş eğitim yelpazesiyle medya ve iletişim alanındaki gelişime öncülük edeceğini ve uluslararası alanda önemli bir merkez olacağını belirtti. Son olarak, TRT Akademi’nin eğitimleriyle katılımcılara uzmanlık kazandırarak, medya ve iletişim alanında bilgi ve tecrübenin ana üssü olacaklarını sözlerine ekledi.