Tripologist: What are the best things to do on a short stay in Istanbul? - Sydney Morning Herald

Tripolog: İstanbul’da kısa süreli bir ziyarette yapılacak en iyi şeyler nelerdir? – Sydney Sabah Haberleri

Tallin’den Gdansk’a uçabilir ve ardından Sixt, Europcar ve Avis’in elektrikli araçlarından birini kiralayarak Almanya’nın Hanseatic League şehirlerini keşfetmeye devam edebilirsiniz. Daha sonra Danimarka üzerinden kuzeye doğru giderek Finlandiya Körfezi etrafında dolaşabilirsiniz. Finnlines, Helsinki ile Lubeck yakınındaki Travemunde arasında araba feribot servisi işletmektedir. Geçiş 31 saat sürer ve bu tek yönlü kiralama ücretinden daha ucuz olacaktır. Lubeck’ten Gdansk’a arabayla seyahat etme süresi yaklaşık sekiz saattir. Tallinn’e feribot hizmetleri sınırlı olduğu için Aland Adaları üzerinden seyahat etmek zordur.

Temmuz ayının ortasında Ren Nehri’nde gemiyle seyahat ediyoruz ve Basel’e varıyoruz ve gemimize binmeden önce serbest bir günümüz var. Hızlı bir trenle Lucerne’e gitmeli miyiz ve günü orada geçirmeli miyiz, gece geç saatlerde Basel’e geri dönmeli miyiz? S. Carrow, Bondi, NSW

Basel’de görülecek çok şey var, ancak Lucerne’de de çok sayıda güzellik var ve bu harika bir fırsat. Sabah trenine binip Lucerne’e gidin, iki ayak üzerinde yönetilmesi kolay bir şehir ve zevk alacağınız çok şey var, bunlardan bazıları Şapel Köprüsü ve Su Kulesi, Musegg Duvarı, Cizvit Kilisesi, Spreuer Köprüsü ve Aslan Heykeli. Rosengart Koleksiyonu kişisel bir favori, bir galeri olarak İzlenimci ve Klasik Modernizm eserlerinin sergilendiği ve bu türlerin büyük isimlerinden birçok eseri içeren bir galeri. Ziyaretçi ofisi tarafından işletilen rehberli şehir turuna katılabilirsiniz. Temmuz ayında günler uzun olduğundan ve yeni restore edilen ve dünyanın en dik dişli treni olan Pilatus Dağı’na çıkmak için yeterli zamanınız olabilir. Tercihen, Lucerne’den Alpnachstad’a giden feribota binin, buradan dişli tren başlıyor, sözde Altın Tur. Basel’den Lucerne’e trenle yolculuk yaklaşık bir buçuk saat sürer.

Kardeşim ve ben 2026 Eylül/Ekim civarında Birleşik Krallık ve İrlanda’yı “kendi kendimize” turu yapmayı planlıyoruz. İlgilendiğimiz konumlar arasında Cornwall, Devon, Göl Bölgesi, Yorkshire, Glasgow, Inverness ve İrlanda’nın herhangi bir yeri bulunmaktadır. Dört ila beş hafta düşünüyoruz. Kendimizi sürmemiz mi yoksa trenleri mi kullanmamız mı daha iyi olur? L. Tye, Bathurst, NSW

Araç kiralamak çok daha iyi bir seçenektir. Yalnızca büyük şehirleri ve kasabaları ziyaret etmeyi planlıyorsanız, toplu taşıma araçları tercih edilir, ancak köyleri ve keşfedilmemiş yerleri keşfetmek, istediğiniz zamanda ve yerde gitmek ve özgürlüğün tadını çıkarmak isteyebilirsiniz ve kendi aracınız size bu özgürlüğü verir. Tur planınız iddialı. İngiliz Adaları’nda beş hafta geçirebilirsiniz. Her konaklamada üç gece ayırarak, toplamda 11 ila 12 konaklama yapmanız gerekecek ve İrlanda’yı başka bir seyahate bırakmak daha iyi olabilir. Yoğun ziyaretçi sezonunun dışında seyahat ediyorsunuz ve Londra’ya varıyorsanız, muhtemelen İskoçya’ya doğru hareket ederek Eylül ayının nispeten sıcak hava koşullarından en iyi şekilde yararlanabilirsiniz. Bir sonraki durak Göl Bölgesi olacaktır, ardından sevimli Yorkshire Dales ve York şehri gelir ve Harrogate’u kaçırmayın. Oradan Galler’e, Snowdonia Ulusal Parkı boyunca ve sahil boyunca Porthmadog ve biraz tuhaf Portmeiron köyünü ziyaret ederek devam edin. Aberystwyth’ten Worcester’a gitmek ve ardından Cheltenham’ı ziyaret etmek ve ardından muhteşem Cotswold Tepeleri’nde serbest bir tur yapmak için. Bir sonraki durak Bath olacak ve ardından Cornwall ve Devon’un çevresini dolaşacak, en sonunda Londra’ya döneceksiniz. Konaklama için Sawdays’a bir göz atın. Kalacak yerleri seçmek için haritayı kullanın. Seyahat tavsiyesi geneldir; okuyucular kişisel durumlarını göz önünde bulundurmalıdır.