Toby Keith, author of song that became 9/11 rallying cry: 'Never apologize for being patriotic' - Fox News

Toby Keith, 11 Eylül için marş haline gelen şarkının yazarı: ‘Asla vatansever olmaktan özür dileme’ – Fox News

Country müzik sanatçısı Toby Keith, 11 Eylül saldırılarının üzerinden 20 yıl geçmesini kutlayarak hayranlarına o trajik günü “asla unutmamaları” için teşvik etti. 60 yaşındaki müzisyen Cumartesi günü Twitter’da bir video paylaştı. Videoda Keith, “11 Eylül’ün 20. yıldönümünde, hepimiz ailelerimizi bir araya getirip Tanrı’dan bizi yaşamlarımız boyunca ve sonsuza dek ABD’de güvende tutmasını isteyelim” dedi. “Hepimiz nerede olduğumuzu ve bu dünyaya nasıl etki ettiğini biliyoruz. Unutmayalım. Her zaman hatırlayalım. Uyanık kalmaya devam edelim ve vatansever olmaktan asla özür dilemeyelim. Tanrı hızıyla.”

Toby Keith’in, 2001 yılında Twin Towers’ın düştüğü günlerde yazdığı “Courtesy of the Red, White and Blue” adlı şarkısıyla tanındığı bilinmektedir. Keith, şarkıyı yazmasına ilişkin, “Kuleler düştükten sadece birkaç gün sonra dışarıda oturuyordum” şeklinde anlattıği hatırasıyla hala hafızalardadır. Keith, “Spor Salonunda çalışıyordum ve şu konuşan kafa seslerini duydum, ‘Peki, onları bombalayabiliriz. Bu tam Amerikan tarzı olur’ diyorlardı ve ben ‘Bize ne oldu yani? Sadece durup buna izin mi vereceğiz? Bu konuda sinirli olmamamız mı bekleniyor?‘ dedim. “Courtesy of the Red, White and Blue” adlı şarkıyı orada bulunan bir Fantazi Futbol kağıdının arka tarafına yazdım; sadece çevirdim ve kenarlarına yazmaya başladım ve yaklaşık 20 dakika sonra sözleri yazıp ‘The Angry American’ adını koydum. Ancak sunmama rağmen, ‘Orada gerçekten ’sinirli Amerikalı‘ demiyor. Neden onu ’Kırmızı, Beyaz ve Mavi’ye Courtesy of ’ diye adlandırmıyorsunuz?’ dediler. Ben de öyle yaptım.” şeklinde hatıralarını anlatıyor.

Country müzik sanatçısı Toby Keith, 11 Eylül saldırılarının 20. yıldönümünde hayranlarını unutulmaması gereken bu trajik günü hatırlamaya ve vatanseverliklerinden özür dilemeden sahip çıkmaya teşvik eden güçlü bir mesaj verdi. Keith’in vatanseverlik ve ülke sevgisi hakkında duygu dolu sözleri, hayranlarını duygulandırdı ve sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. 11 Eylül saldırılarının hala unutulmaması gerektiğine ve bu tür trajik olayların tekrar yaşanmaması için daima uyanık olunması gerektiğine vurgu yaparak, Toby Keith, Amerikan halkını bir araya getirerek birlik ve dayanışma içinde olmaya çağırdı.