Nevşehir Eğitim Bir-Sen: 'Öğretmene şiddete sessiz kalmayacağız!' - fibhaber.com

Title: “Nevşehir Eğitim Bir-Sen: Öğretmene şiddete sessiz kalmayacağız!”

Nevşehir Eğitim Bir Sen ve Memur-Sen Şube Başkanı Harun Öcal, öğretmenlere yönelik artan şiddete karşı sessiz kalmayı reddettiklerini belirtti. İstanbul’da yaşanan lise müdürü İbrahim Oktugan’ın öldürülmesi olayı üzerine açıklamalarda bulunan Öcal, acılarının büyük olduğunu ve artık yeter dediklerini vurguladı. Öğrencinin okuldan uzaklaştırılmasına duyduğu öfkeyle silahla saldırarak müdürü ağır yaralayan ve sonrasında hayatını kaybeden Oktugan için başsağlığı dileğinde bulundu.

Öcal, öğretmenler olarak şiddete karşı seslerini yükselttiklerini ve hükümeti caydırıcı yasal düzenlemeler yapmaya zorladıklarını belirtti. 9 Mayıs Perşembe günü Türkiye genelinde gerçekleştirilecek olan “Basın Açıklaması” etkinliği ile seslerini duyuracaklarını ve 81 ilde eş zamanlı olarak bu konuya dikkat çekeceklerini ifade etti. Ayrıca, 10-17 Mayıs tarihleri arasında “İmza Kampanyası” düzenleyerek yasal adımların atılması için çalışmalar yapacaklarını duyurdu.

Öcal, tüm üyeleri ve destekçileri 9 Mayıs Perşembe günü saat 12.00’da sendika binası önündeki basın açıklamasına katılmaya davet etti. Öğretmenler olarak maruz kaldıkları şiddete karşı sessiz kalmayı reddederek seslerini duyurmak için bir araya gelme kararlılıklarını vurguladı. Öğretmenlerin güvenliği ve huzuru için alınacak olan tedbirlerin önemine dikkat çekerek, toplumun bu konuda duyarlı olması gerektiğini vurguladı.

Son olarak, Öcal öğrencilerin ve öğretmenlerin güvenli bir eğitim ortamında bulunmalarının temel bir hak olduğunu belirterek, şiddetin her türlüsünün karşısında olduklarını ve bununla mücadele etmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.Öğretmenlerin yaşadığı şiddetin son bulması ve güvenli bir ortamda çalışmalarının devam etmesi adına seslerini yükseltmeye devam edeceklerini ifade etti.