Uskudar University Ranks 4th in Turkey in SCIMAGO Research Index Ranking

Tercih Dönemi İçin Hazır: Üsküdar Üniversitesi

Üsküdar Üniversitesi, Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda düzenlenen oryantasyon programının ardından NP Sağlık Kampüsü’nde programın önemli bir bölüm olan toplantı gerçekleştirildi. Rektör Prof. Nazife Güngör, aday öğrencilerin belki de hayatlarının en zorlu karar aşamasında olacaklarına dikkat çekti. Aday öğrencilerin tercih sürecinde en zorlu karar aşamalarından birinde olacaklarına vurgu yapan Prof. Güngör, “Yeniden tercih tanıtım döneminde bir araya geldik. 16 Temmuz’da sınav sonuçları da açıklandı. İyi sonuçlar alacağımızı umuyorum. Tabii ki yoğun bir dönem, birlikte yoğun birkaç hafta geçireceğiz. En heyecanlı dönemimiz bu. Bizi kim seçecek? Bu süreci birlikte atlatacağız. Sonuçta bu öğrenciler, adaylar, belki de hayatlarının en zor karar aşamasında olacaklar. Dolayısıyla, bu karar aşamasında iki boyutta düşünmek zorundayız. Tabii ki yıllardır bu süreci birlikte yürüttüğümüz hocalarımız zaten deneyimliler ama biz sürekli gelişen ve büyüyen bir üniversiteyiz. Dolayısıyla, iki yönlü düşünmek zorundayız” dedi.

Önemli görevlerden birinin de aday öğrencilerin ilk izlenimlerini iyi değerlendirmek olduğunu belirten Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Hikmet Koçak, “İlkokuldan beri heyecanla bekledikleri puanları açıklanmasıyla, hem veliler hem de öğrenciler heyecanlı bir gün yaşarken, biz de üniversite olarak aynı heyecanı yaşıyoruz. Tercih dönemine geldiğimizde öğrencilerimiz ve velileri sosyal medyada takip ediyor, araştırma yapıyor. Yine belirli bir fikirle yüz yüze gelmek için üniversitelerimize geliyorlar. Tabii ki yüz yüze temas ve göz teması çok önemli. ‘Neden buradayız? Neden Üsküdar Üniversitesi’ni tercih etmeliyiz?’ Neden aday öğrencilerin Üsküdar Üniversitesi’ni tercih etmesi gerekiyor? Hem öğrenciler hem de veliler.. Elbette öğrendiklerine ve gördüklerine rağmen gelip görmek istiyorlar. Bildiğiniz gibi ilk izlenim çok önemli. Üniversitenin görünümü, sınıfları, kütüphanesi, laboratuvarları ve profesörü ile karşılaştığınızda alınacak ilk izlenim çok önemli. Onlar da toplumun, çocukların ve ebeveynlerin hayatlarını değiştirecek. Gelip seçmek isteyenlerin yanı sıra, tereddüt edenlerin de olacak, buraya gelip sizi gördükten sonra karar verecekler. Dolayısıyla, ilk izlenimlerini çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor.”

Uzman Psikolog Danışmanı Ece Tözeniş ise, Üsküdar Üniversitesi’nin YKS sonuçlarının açıklanmasıyla ‘Tercih ve Tanıtım Günleri’ için hazır olduğunu vurgulayarak, “Bu dönemde ‘Değişimin Öncüsü: Üsküdar’ sloganıyla yola çıktık. Tüm kampüslerimiz artık tercih günleri için hazır. Her şey hazır, tüm öğrencilerimiz hazır. Bizi kampüslerimizde desteklemek için yeterli öğrencimiz var. Tercih danışmanlarımız da buradalar. Her yıl olduğu gibi, tüm kampüslerimizde tercih ile ilgili teknik süreçleri yürütmek üzere tercih danışmanları bulunacak” dedi. Öğrenci İşleri Müdürü Cumhur Bakır ise burslar hakkında bilgi verdi ve ayrıntılı bilgilere tercih danışmanları ve www.aday.uskudar.edu.tr adresinden ulaşılabileceğini belirtti. Eğitim ve öğretim görevlilerine, ‘Tercih ve Tanıtım Günleri’ kapsamında oryantasyona katılan akademisyenlere, Kurumsal İletişim Bölümü, Mali İşler Bölümü, Uluslararası İlişkiler Bölümü, Erasmus Ofisi, Yabancı Diller Hazırlık Okulu ve Sağlık, Kültür ve Spor Müdürlüğü (SKS) tarafından bilgi verildi. Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)