DHL Ekibine İstanbul Havalimanı'nda Afet Müdahale Eğitimi - AirportHaber

“Tehlikelere Hazırız: DHL Ekibine İstanbul Havalimanı’nda Afet Müdahale Eğitimi Verildi” – AirportHaber

DHL Group, Birleşmiş Milletler ile iş birliği yaparak, GoHelp programını Avrupa’ya genişletti. Avrupa’daki ilk Afet Müdahale Ekibi (DRT) eğitimi, farklı ülkelerde görev yapan 50 DHL çalışanının katılımıyla İstanbul Havalimanı’nda gerçekleştirildi. Eğitime DHL Express Türkiye’den de gönüllü 10 çalışan katıldı. Programın amacı, afete müdahale ve hazırlık konularında lojistik uzmanları yetiştirmek ve küresel yardım çabalarına destek olmaktır.

DRT’ler, ihtiyaç duyulan havalimanlarına Birleşmiş Milletler tarafından çağrıldığında konuşlandırılmaktadır. Program kapsamında, havalimanı personeline ve yerel afet yönetimi kuruluşlarına yardım malzemelerini daha iyi yönetme becerisi kazandırmak amacıyla eğitimler verilmektedir. Bu genişlemeyle birlikte GoHelp programı, tüm dünyadaki afet noktalarını kapsayacak şekilde güncellenmiştir.

Christoph Selig, DHL Group Sürdürülebilirlik İletişimi ve Programlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak, Avrupa’nın giderek artan iklim krizleri ve afetlerle karşı karşıya kaldığına dikkat çekerek, GoHelp programının Avrupa’ya genişletilmesinin önemine vurgu yapmaktadır. Programın, afetlerden etkilenenlere lojistik destek sağlayarak küresel ağını insanlık yararına kullanma taahhüdünü yansıttığını belirtmektedir.

DRT’ler bugüne kadar lojistik prosedürlerin optimize edilmesine ve afet bölgesi havalimanlarında zamanında ve ücretsiz destek sağlanmasına yardımcı olmuştur. Avrupa için DRT operasyonlarının kapsamının genişletilebileceği düşünülmektedir. Eğitimler, gönüllü çalışanları afet yardımı ve yönetimi konularında bilgilendirmek amacıyla düzenlenmektedir. Eğitimlerde teorik ve pratik oturumlar yer almaktadır ve palet montajı, istifleme yöntemleri ve acil durum gıdaları için hazırlık konularına odaklanılmaktadır. Temel becerilerin yanı sıra etkili telsiz iletişimi konuları da eğitimlerde ele alınmaktadır.

DRT eğitimi, DHL çalışanlarına afet müdahale ve yönetimi konularında bilgi ve beceri kazandırmaktadır. Programın Avrupa’da genişlemesiyle, daha etkin ve koordineli bir afet müdahalesi sağlanması hedeflenmektedir. DHL Group, GoHelp programıyla küresel afetlere yardım sağlamak için lojistik uzmanlığını kullanmaya devam edecektir.