Taksim’de Kutlama: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Töreni

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda gerçekleştirilen törenle kutlandı. İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Kaya, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve siyasi parti temsilcileri törene katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Yentür, Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakırken, İBB Başkanı İmamoğlu ise zabıta mangası eşliğinde çelenği anıta sundu. Siyasi parti temsilcileri ve Sivil Toplum Kuruluşları da çelenk bırakarak törene destek verdiler.

Törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemine vurgu yaptı. Bayramın, birlik ve beraberlik duygusunun önemli anlarından biri olduğunu belirten İmamoğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet’in hediye edildiği bir bayram olduğunu vurguladı. Dünyada ender rastlanan bir kavram olan milletin egemenliği temelinde oluşturulan bayramın, çocuklara ve gençlere emanet edilen önemli bir gün olduğunu belirtti.

Törende farklı ülkelerden gelen çocuklar da hazır bulundu. Halk oyunları gösterisinin ardından toplu fotoğraf çekimi yapılarak tören sona erdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yıl kutlamaları, milli ve manevi duygularla gerçekleştirilen anlamlı bir törenle son buldu. Bu özel gün, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki Cumhuriyetimizin ilk ışığının milletin egemenliği kavramıyla başlayan bir bayram olarak kutlandı.

Tüm katılımcılara bayramın coşkusunu ve önemini hatırlatan tören, birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesine vesile oldu. Çocuklara ve gençlere emanet edilen bu özel gün, gelecek nesillere de anlamlı bir şekilde taşındı. Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen çocuklar, 23 Nisan ruhunu hissederek törene katıldılar. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlanması, milletin birlik ve beraberliğine olan inancın bir kez daha pekiştirilmesine vesile oldu. Gelecek yıllarda da aynı coşkuyla kutlanacak olan bayram, milletin egemenliğine ve demokrasiye olan inancın en güzel simgelerinden biri oldu.