Saudi FM received by Erdogan during visit to Istanbul to discuss Saudi-Turkish ties - Arab News

Suudi Dışişleri Bakanı Erdoğan tarafından kabul edildi, Suudi-Türk ilişkileri görüşmek üzere İstanbul’u ziyaret etti – Arap Haberleri

Suudi Artizanal Şirketi, Suudi Arabistan’ın gelişmekte olan el sanatları sektöründe merkezi bir rol oynamaktadır ve bu, ülkenin zengin mirasını ve geleneklerine bağlılığını onurlandırma taahhüdünün bir hatırlatıcısıdır.

Şirketin vekaleten CEO’su İbrahim Al-Dulaijan’a göre, SAC, “ülkenin kültürel zenginliğini kullanarak Suudi zanaatkarları güçlendirmek, sürdürülebilir ortaklıklar kurmak ve ulusal mirasın ayrılmaz bir parçası olan Suudi yapımı ürünleri sunmak için çalışmaktadır.

Al-Dulaijan, halka yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti: “Yerel zanaatkarları desteklemekle kalmayan şirket, aynı zamanda onları bir araya getirerek geleneği, gelenekleri ve yeniliği harmanlayarak ürünler oluşturmak için en son teknolojilerle donatmaktadır.”

SAC’nin Kraliyet Geleneksel Sanatlar Enstitüsü ile stratejik bir ortaklık içinde olduğu belirtilmiştir. Bu partnerlik çerçevesinde zanaatkarlara pratik eğitim verilmektedir. Eğitimde, çeşitli ürünlerin tarih ve kültürel önemi üzerine kapsamlı araştırmalar yapılmaktadır.

Ziyaret, Suudi Artizanal Şirketi stüdyosuna yapılan şehir turunda yapıldı. Her biri yıllarını başarılı bir kariyere adamış birkaç yetkin zanaatkar, yün, hasır, ahşap, alçı veya oyma gibi malzemelerle çalışarak, ustalıklarını sergilediler. Şirketin ürün tasarım müdürü Abeer Al-Rabiah, Arap Haberleri ile yaptığı ropörtajda sanat ve tasarım konusundaki deneyimlerinden ve tasarım yaklaşımından bahsetti.

Sanatçı yönetmeni Al-Hajri, zanaatkarlar tarafından geliştirilen işleri sergileyen deneyimli ve karmaşık oyma tekniklerini yansıtmıştır.

Şirketin bir ödül kazanan ürünlerden birinin Suudi Kahvesi koleksiyonu olduğu belirtilmiştir. Koleksiyon, bölgenin kahve geleneğini kutlayan bir ödüllü parçadır. Dağlık arazi tasarımlarını yansıtan 3D modellenmiş kapağa sahip el yapımı ahşap kutuda iki porselen kahve fincanı ve espresso ve Suudi Kahvesi karışımı dolu kahve kapsülleri yer almaktadır. Suudi Kahvesi koleksiyonu, bu yılın başlarında Uluslararası Gastronomi, Kültür, Sanat ve Turizm Ödülleri’nde En İyi Lüks Eşya ödülünü kazandı.

Suudi Artizanal Şirketi aynı zamanda çevrimiçi bir mağaza da sunmaktadır ve yüzden fazla ürün sunmaktadır. Yerel ve uluslararası nakliye seçenekleri mevcuttur. Şirket, “vatandaşlara, sakinlere ve turistlere yüksek kaliteli zanaatkar ürünleri sunarak, yerel ürünleri destekleyerek, yerel zanaatkarları ve tasarımcıları güçlendirerek hizmet vermek üzere Krallık’ın çeşitli şehirlerinde mağazalar açacaklarını” belirtti.

Şirket, King Abdulaziz Foundation, Seera Heritage Establishment ve National Handicraft Association gibi platformlar aracılığıyla zanaatkarlar ve tasarımcılarla işbirliği yapmaktadır. Zanaatkarların ve tasarımcıların sergilenen ürünleri, eğitim programlarına katılma fırsatları veya iş birlikleri üzerinde çalışma fırsatları ile desteklenmektedir. Bu karşılıklı işbirliği, onlar için sürdürülebilir gelir kaynakları sağlamanın yanı sıra, zanaatkar sektöründe önemli bir dönüşüme öncülük etmektedir.