Sunderland: Trai Hume transfer update and sell-on clause revealed amid £7m Galatasaray reports - Football League World

Sunderland: Trai Hume’nun transfer durumu ve Galatasaray raporlarıyla ilgili satışlardan paylaşılan bilgiler – Futbol Ligi Dünyası

Sunderland sağ bek Trai Hume için transfer ilgisi olsa da, bu yaz henüz herhangi bir teklif almadı.

Sunderland Echo’ya göre, Hume’a ilgi var ancak Kuzey İrlandalı uluslararası oyuncu için hiçbir teklif olmamış, Galatasaray’ın 7 milyon poundluk bir transfer teklifi yaptığı yönündeki haberlere rağmen.

Hume, Linfield’den Ocak 2022’de imza attığından bu yana Sunderland’de tüm müsabakalarda 84 kez forma giydi ve geçen sezon mackem’lerin 16. sırada bitirdiği 46 şampiyonluk müsabakasında da yer aldı.

22 yaşındaki oyuncunun Napoli, Aston Villa, Bournemouth, Leicester City ve Sunderland’ın lig rakipleri Leeds United tarafından takdir edildiği bir önceki Belfast Telegraph raporuna göre, Sunderland’ın Hume’a ilgi gösteren taraflardan birinden hala teklif beklediği söyleniyor.

Son rapor, Sunderland taraftarları için şüphesiz bir rahatlama olacak, ancak kulüplerin piyasaya daha derin teklifler yapmaya başlayacakları ve Sunderland’ın Hume’u Ağustos ayından ötesine kadar Safir Işığı Stadyumu’nda tutmaya karşı gerçek bir mücadele verebileceği anlaşılıyor.

Rapora göre Linfield, Sunderland’ın Hume için topladığı her 150.000 poundun üzerinde %15’e varan bir pay alacak.

Ancak Hume ile ilgili çelişkili raporlar da var ve Sports Illustrated muhabiri Michael Graham’ın iddia ettiğine göre Sunderland’ın yaz satışını düşünmeden önce 10 milyon poundluk bir teklif beklediği iddia ediliyor.

Bu tür oyunculara her zaman bir fiyat biçilir ve Sunderland, bir Şampiyonlar Ligi kulübü olarak, belki de gelecek sezon en az bir sezon daha Hume’u elinde tutabilirler.

Sunderland, Hume’un mevcut sözleşmesinin 2027 yılına kadar sona ermediği bir durumdadır bu nedenle henüz satış yapma lüksüne sahipler ve Hume’un ayrılmak isteyip istemediği de net değil, ve bu durumun böyle kalması gerekmektedir.

Hume, muhtemelen gelecekte bir birinci lig oyuncusu olacak ve Sunderland’ın genç, düşük maliyetli yetenekleri tanımlama, işe alma ve ileride büyük kâr etme yeteneğinin güçlü bir örneğidir.

Hume’un Sunderland için sunduğu mükemmel nitelikler, çok genç yaşta sahip olunan özelliklerdir ve büyük olasılıkla daha da iyi olacak ve Sunderland, bu yaz gelen teklifleri hiç karşılamadan tüm ilgiyi ve teklifleri reddederek bundan faydalanabilir.