Sinéad O'Connor'ın doğal nedenlerden dolayı öldüğü adli tıp kurumu tarafından doğrulandı - BBC.com

Sinéad O’Connor’ın Ölümü Doğal Nedenlerden Kaynaklandı – Adli Tıp Kurumu tarafından Onaylandı

İngiltere’nin başkenti Londra’daki Southwark Adli Tıp Kurumu, ünlü İrlandalı müzisyen Sinéad O’Connor’ın doğal nedenlerden öldüğünü açıkladı. O’Connor, Temmuz ayında evinde bilinçsiz bir şekilde bulunmuş ve daha sonra yaşamını yitirmişti. Polis, ölümünde herhangi bir şüphe bulunmadığını belirtirken adli tıp uzmanı da konuyla ilgili incelemesini tamamladı.

Sosyal medyada aktif bir şekilde paylaşımlarda bulunan ve son olarak Londra’ya taşınan 56 yaşındaki O’Connor, ünlü şarkısı “Nothing Compares 2 U” ile dünya çapında tanınmış bir müzisyendi. Aynı zamanda sosyal ve politik görüşleriyle de bilinen sanatçı, 10 stüdyo albümü çıkardığı müzik kariyerinin yanı sıra aktivist kimliğiyle de tanınıyordu.

O’Connor, 1991 yılında Rolling Stone dergisi tarafından yılın sanatçısı seçilirken uluslararası kadın solo sanatçı dalında Brit Ödülü de almıştı. 2018 yılında İslam’ı kabul eden sanatçı, sahne adını değiştirmedi ve özgünlüğüyle güzel ve eşsiz sesiyle tanındı.

Ölümünden sonra İrlanda Cumhurbaşkanı Michael D Higgins, O’Connor’ın özgünlüğünü ve sesini övüp ona saygılarını sunmuştu. O’Connor için New York’taki Carnegie Hall’da Mart ayında anma konseri düzenlenecek. Sinéad & Shane Carnegie Hall’da adlı bu özel gösteri, O’Connor’ın ve The Pogues solisti Shane MacGowan’ın hayatlarını kutlamak amacıyla düzenlenecek. Mountain Goats, Cat Power ve Dropkick Murphys gibi sanatçılar, ikilinin bazı şarkılarını seslendirecek.

Sinéad O’Connor’ın vefatı müzik dünyasında büyük bir üzüntü yaratırken, hayranları ve sevenleri tarafından da büyük bir saygıyla karşılandı. O’Connor’ın müzikal yeteneği ve sanatsal katkıları hatırlanacak ve adı müzik tarihinde unutulmayacak isimler arasında yerini alacaktır.