Seyrantepe Hamidiye Etfal Hastanesi’nde Organ Bağışı Etkinliği Gerçekleştirildi

Seyrantepe Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özgür Yiğit, organ naklinin hayati önemine dikkat çekerek, 3-9 Kasım arası organ bağışı haftası olması dolayısıyla bir etkinlik düzenlediklerini belirtti. Yiğit, organ bağışının bazı hastalıkların tedavisinde kritik bir rol oynadığını vurgulayarak, özellikle bazı organların başka bir tedavi seçeneğinin olmadığını ve bu nedenle organ naklinin hayati önem taşıdığını ifade etti. Organ bağışının önemine değinen Yiğit, “Organ bağışı olmalı ki, nakil bekleyen 30 bine yakın hastamız tedaviye erişebilsin” şeklinde konuştu.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan gazeteci Özlem Yurtçu Karabulut ise organ bağışının teşvik edilmesinde medyanın önemine değinerek, organ bağışı ve organ nakli ile ilgili haberlerin medya tarafından desteklenmesi gerektiğini söyledi. Karabulut, organ bağışı konusunda toplumda farkındalık yaratmanın ve bilinçlendirme çalışmalarının medya aracılığıyla önemli bir rol oynayabileceğini ifade etti.

Organ bağışı haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte organ nakli konusunda farkındalık oluşturmak ve bilgi paylaşımını sağlamak amacıyla çeşitli sunumlar ve seminerler düzenlendi. Organ nakli süreci hakkında bilgi veren uzmanlar, organ bağışının önemini vurguladı ve toplumda organ bağışı konusunda bilinç oluşturmanın gerekliliğine dikkat çekti. Katılımcılar, organ bağışının hayat kurtarabileceği gerçeği ile bilgilendirilirken, organ bağışının bir insanın başka bir insanın hayatını kurtarabileceği mesajı üzerinde duruldu.

Organ bağışı sürecinin toplumda daha geniş bir şekilde benimsenmesi ve organ nakli bekleyen hastaların tedaviye erişimlerinin kolaylaştırılması adına yapılan etkinlikler, organ bağışının önemine ve bu konuda bilinçlenmeye yönelik önemli adımların atılmasını sağladı. Organ nakli bekleyen binlerce hastanın hayatının organ bağışı ile kurtarılabileceği gerçeği, organ bağışının toplumda daha fazla desteklenmesi gerektiği mesajını taşıdı.

Organ bağışının toplumda daha geniş bir kesim tarafından kabul görmesi ve organ nakli bekleyen hastaların sağlık hizmetlerine erişimlerinin kolaylaştırılması için yapılan bu tür etkinliklerin, toplumda organ bağışı konusunda bilinci artırarak daha fazla insanın organ bağışı yapmasını sağlayabileceği vurgulandı. Organ bağışının hayati önemine dikkat çekmek ve bu konuda toplumda farkındalık oluşturmak için yapılan etkinlikler, organ bağışı konusunda bilinçlenme ve desteklenme çalışmalarına katkı sağlamaktadır.