Chef Selin Kiazim to launch Turkish restaurant Leydi at Hyde London City - Restaurant

Şef Selin Kiazim, Hyde London City’de Türk restoranı Leydi’yi açmaya hazırlanıyor.

Ennismore’a ait Hyde London City’deki yeni mekanı Leydi, İstanbul’dan ilham alacak ve önümüzdeki ay Spiers & Pond binasının karşısındaki Old Bailey’de resmi olarak açılacak. 90 kişilik restoran, cömert, kutlama amaçlı Türk yemeklerini paylaşmak ve tadını çıkarmak için tasarlanmıştır. Şık oturma grupları, sıcak aydınlatma ve İstanbul’un mimarisine ve iç dekorasyonuna ‘sade’ göndermeler içerecek.

Kahvaltı seçenekleri arasında ev yapımı börekler, tahinli (karamel tatlı tahin spiral) ve doldurulmuş lavash rulolar gibi pastane ürünleri ile Menemen gibi yumurta yemekleri bulunacak. Öğle yemeği yemekleri arasında taze fırınlanmış lavash ile ev yapımı döner; sarımsaklı domates soslu bir sığır köfte burgeri; ve yemyeşil biber ve kişniş ezmesi ile servis edilen irmik tabakta pişirilmiş balık çeşitleri yer alacak. Kiazim’in imzası olan taş fırında pişirilen Lahmacun ve Pide de menüde yer alacak.

Akşamları, Leydi ‘dönüşecek’ ve meyhanelerden ilham alacak. Menüde, muhammara, pastırma ile fırında humus ve közlenmiş patlıcan gibi mezeler; Adana kebapı, elle açılan pide ile Welsh kuzu kebap ve kokulu reçineli tavuk but şiş gibi Türk mangalı yemekleri bulunacak. Tatlılar arasında Türk dondurması, cevizli katmer; ve künefe olarak bilinen stuffed kadayif tatlısı yer alacak. Mutfaktan sorumlu baş şef Halil Şimşek, daha önce Shoreditch’deki Oklava restoranında Kiazim ile birlikte çalışmış ve Massimo Bottura’nın Ristorante Italia di Massimo Bottura, Toi ve Must gibi İstanbul’daki birçok üst düzey restoranda da çalışmıştır.

Şarap listesi, raki, Türkiye, Lübnan, Yunanistan ve Avrupa’nın daha uzak bölgelerinden şarapları içerecektir. Mixologist Kevin Patnode tarafından oluşturulan kokteyl listesi, baharat ve duman tadı içeren içeceklerle dolu olacak. Tanınmış Oklava restoranıyla en iyi bilinen Kiazim, 2015 yılında Shoreditch’te açılan ve geçtiğimiz yıl kapanan Oklava restoranıyla ün kazandı.

Oklava’nın başarısının ardından Kiazim ve o zamanlar iş ortağı olan Laura Christie, Londra’nın Fitzrovia semtinde ikinci bir restoran olan Kyseri’yi, 2018 yılı yazında açtı. Restoran daha sonra Oklava Fırın + Şarap olarak dönüştürüldü ve ilk ulusal Koronavirüs kilitlenmesinin ardından düşük ayak trafiği nedeniyle 2020 yazında kapatıldı.

Trend tahminlerine göre, Leydi bu yıl açılacak birçok otantik Orta Doğu konseptinden biri olacak. Kiazim, bu yıl Amsterdam’da bulunduğu ve İstanbul’da bir restoran projesi başlatacağı biliniyor.