Şarkıcı Nur Yoldaş, hastaneye kaldırıldı: "Bir anda yere yığıldı" - ALAIN NEWS TÜRKÇE

Şarkıcı Nur Yoldaş, Aniden Yere Yığıldı ve Hastaneye Kaldırıldı – ALAIN NEWS TÜRKÇE

Ünlü şarkıcı Nur Yoldaş, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’nde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Oğlu Tunç Devrim Yoldaş, yaptığı açıklamada annesinin yürüyüşten dönerken fenalaşıp ambulansla hastaneye getirildiğini belirtti. 68 yaşındaki sanatçının sağlık durumu hakkında yapılan açıklamaya göre, tomografi, EKG ve kan tahlilleri yapılarak tedavi yöntemi belirlenecek. Nur Yoldaş, 1956 yılında İstanbul’da doğmuş ve müzik kariyerine Altın Mikrofon Yarışması ile başlamıştır.

Sanatçının ilk 45’liği 1974 yılında çıkardığı “Aşk Bir Fantazi & Bile Bile” ile dikkatleri üzerine çeken Nur Yoldaş, 1981 yılında “Sultan-ı Yegâh” albümüyle Türk popunda çığır açmıştır. Bu albüm, Sultan-ı Yegâh, Mihrimah, Saki, Nagehan Bustan Faslı, Nedir Yarabbi Derdim ve Sa’d-Abad gibi hit şarkılara ev sahipliği yapmıştır. Aynı çizgideki “Elde Var Hüzün” albümü ise beklenen ticari başarıyı getirememiş ve sanatçı uzun süre müziğe ara vermiştir.

1992 yılında çıkardığı “Dönüş (Sakine)” albümünden sonra eski başarıyı yakalayamayan Nur Yoldaş, 1998 yılında efsanevi albümü “Sultan-ı Yegâh”ı CD formatında tekrar yayınlayarak genç kuşaklara tanıtmıştır. Ankara Kent Orkestrası solisti olarak kariyerine devam eden sanatçı, 2014 yılında Mayıs ve Eylül aylarında iki yeni tekli yayınlamıştır.

Nur Yoldaş’ın yaşadığı rahatsızlık haberi, sevenlerini endişelendirmiş ve sanatçının sağlık durumuyla ilgili merak uyandırmıştır. Oğlu Tunç Devrim Yoldaş’ın yaptığı açıklama ise gelişmeler hakkında bilgi vermektedir. Nur Yoldaş’ın hastanede yapılan tetkikler sonucunda alacağı tedavinin belirleneceği bilgisi, hayranlarını rahatlatacak niteliktedir.

Usta sanatçı Nur Yoldaş’ın hayranları, sağlık durumunu yakından takip etmekte ve onun bir an önce sağlığına kavuşmasını ummaktadır. Sanat camiasındaki önemli bir isim olan Nur Yoldaş’ın müzik kariyeri ve kişisel hayatıyla ilgili merak edilen detaylar, sevenlerinin dikkatini çekmeye devam etmektedir. Nursuz bir müzik dünyasını hayal edemeyeceğimiz Nur Yoldaş’ın sağlığına kavuşması için tüm sevenleri dualarını esirgememelidir.