Saha Expo 2024 showcases Türkiye’s defense industry strength - Türkiye Today

Saha Expo 2024, Türkiye’nin savunma sanayi gücünü sergiliyor – Türkiye Bugün

Türkiye’nin savunma sanayisini sergileyecek ve dünyanın dört bir yanından teknolojileri ve ziyaretçileri ağırlayacak olan Soho Expo için geri sayım başladı.

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük endüstriyel kümelenmesi olan Saha İstanbul tarafından düzenlenen ve Türkiye Cumhurbaşkanlığı, altı bakanlık ve Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından desteklenen Saha Expo Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Endüstrisi Fuarı, bu yıl 22-26 Ekim tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Dünyanın en önemli savunma sanayi fuarlarından biri haline gelen Saha Expo, bu yıl kapılarını artan güç ve kapasite ile açacak. Fuar, 1.200’den fazla şirketi ağırlayacak.

Saha Expo, Türk savunma, havacılık ve uzay endüstrilerinin tanıtım ve ihracat potansiyelini en üst düzeye çıkarmak amacıyla düzenleniyor ve bölgenin en büyük sektör buluşması olacak.

Fuar, birçok yerli ve uluslararası şirket, kurum ve kuruluşun en son ürünlerini tanıttığı yenilikçi teknolojileri içerecek.

Geçen fuar olan Saha Expo, 78.000’i aşkın profesyonel ziyaretçiyi ağırladı. Bu yıl, etkinlik İstanbul Fuar Merkezi’nde sekiz sergi salonu, fuayeler ve açık alanları içeren 90.000 metrekarelik bir alanda gerçekleştirilecek.

Ziyaretçi sayısının ikiye katlanması bekleniyor ve 150.000 profesyonel ziyaretçi ağırlamayı hedefliyor.

Saha İstanbul Genel Sekreteri Levent Kerim Uca, fuar hakkında AA ile konuştu. Uca, Saha Expo’nun başarılarını ve büyümesini vurgulayarak, fuarın her yıl yüzde 50 büyüdüğünü ve neredeyse her defasında kendisine yeni bir fuar eklediğini söyledi.

Uca, Saha Expo 2022 Fuarı’nın 109 ülkeden 289 resmi heyet, 103 ticaret heyeti ve 40.000’den fazla sektör profesyonelinden oluşan 957 şirketi ağırladığını, bu yıl bu rakamların daha da yüksek olacağını söyledi.

200’e yakın yabancı katılımcının beş kıtadan 40 ülkeden katılması beklenen bu yılki Saha Expo fuarında, ABD, Avustralya, Güney Pasifik, Avrupa ve Afrika’dan önde gelen şirketlerin de yer alacağına dikkat çekildi.

Fuarın ikinci kez gerçekleşmesi planlanan halk günleri ise 25 Ekim ve 26 Ekim’de düzenlenecek. Teknoloji dünyasının en son yeniliklerini yerinde deneyimlemek isteyenler için kapılarını açacak olan bu günlerde 18 yaş sınırı olacak.