Radisson Hotel Group Türkiye’de 7 Oteli Portföyüne Ekledi – Otel Haber Kaynağı

Radisson Hotel Group, bu yılın ilk yarısında altı anlaşma ve bir açılış da dahil olmak üzere Türkiye pazarında yedi otel eklediğini duyurdu. Bu gelişme kilometre taşları, Grubu 2030 yılına kadar 100 otel hedefine yaklaştırıyor.

Türkiye, stratejik konumu ve güçlü turizm endüstrisi ile Radisson Hotel Group için önemli bir stratejik önem taşıyor ve zaten Grubun en büyük pazarlarından biri olarak konumlandırılıyor. İstanbul, ana bir pazar olarak büyük önem taşıyor ve güçlü performans ve istikrarlı büyüme sergiliyor.

Radisson Hotel Group’un Yürütme Başkan Yardımcısı ve Küresel Baş Geliştirme Yetkilisi Elie Younes konuyla ilgili şunları söyledi: “Türkiye, Radisson Hotel Group’un küresel stratejisinde köşe taşı olarak öne çıkıyor, stratejik coğrafi konumundan ve gelişen turizm ortamından yararlanıyoruz. İstanbul, İzmir, Bursa ve Mersin gibi şehirlerdeki varlığımızı genişletmekten heyecan duyuyoruz, mükemmel konukseverlik deneyimleri sunma taahhüdümüzü daha da sağlamlaştırıyoruz. Bu girişimler, güçlü ortaklıklar kurmaya ve hizmet verdiğimiz toplumlarda olumlu etki yaratmaya olan bağlılığımızı vurgulamaktadır.”

Radisson Hotel Group, 2024 yılının ilk yarısında bir otel ve altı başka anlaşma yaparak portföyünü genişletti. Bu oteller arasında bulunanlardan bazıları şunlardır:

– Yalova Şehir Merkezi’ndeki Park Inn by Radisson
– İstanbul’un Çağlayan bölgesinde açılacak olan Park Inn by Radisson
– Radisson Individuals üyesi olan Parsana Konya Hotel
– Radisson Individuals üyesi olan Premier Hotel Kagithane İstanbul

Radisson Hotel Group, Türkiye’de varlığını güçlendirmek için programları oluştururken turizm sektöründeki Resorts alanı da stratejik bir odak noktası olmaya devam ediyor. Planlar arasında yer alan açılışlar ise Mersin, İzmir ve İstanbul gibi farklı şehirlerde gerçekleşecek.

Otel açılışları arasında bulunan Radisson Hotel Istanbul Merter, Q4 2024’te İstanbul’un tekstil merkezinde açılacak. 267 ferah oda ve süitin yanı sıra restoran, Lobby Bar, kahve dükkanı, üç toplantı salonu, etkinlik salonu, alışveriş dükkanları ve geniş bir 1.128 metrekarelik spa otelin sundukları arasında yer alacak. Ayrıca, otelde kapalı yüzme havuzu ve spor salonu da bulunacak.

Radisson Hotel Group’un Türkiye’deki büyüme hedeflerine ulaşırken, Türkiye pazarında kendi markalarını ve portföyünü güçlendirmeye devam etmeyi amaçladığı açıktır. Sonuç olarak, Radisson Hotel Group’un Türkiye’deki varlığını güçlendirmek ve genişletmek için önemli bir stratejik planına sahip olduğu görülmektedir.