Özyeğin Üniversitesi'nin "Girişim Fabrikası BİGG Hızlandırma Programı" başvuruları başladı

Özyeğin Üniversitesi’nden yeni bir adım: BİGG Hızlandırma Programı başvuruları açıldı

Özyeğin Üniversitesi ve Türkiye İş Bankası iş birliğiyle düzenlenen ‘Girişim Fabrikası BİGG Hızlandırma Programı’ başvuruları başladı. Program kapsamında, hızla büyüme potansiyeline sahip yenilikçi girişimcilere 900 bin liraya kadar yatırım yapılacak. Başvurular 15 Şubat’a kadar devam edecek.

TÜBİTAK tarafından desteklenen ‘BİGG Yatırım 2024-1 Çağrısı’ ile, desteklenen girişimcilere kuracakları şirketin yüzde 3 hissesi karşılığında 900 bin lira yatırım yapılacak. Programın amacı, akıllı ulaşım, enerji ve temiz teknolojiler, akıllı üretim sistemleri, iletişim ve sayısal dönüşüm, sağlık ve iyi yaşam ile sürdürülebilir tarım ve beslenme alanlarında girişimcileri desteklemek.

Programa seçilen girişimciler, eğitim ve mentör desteğinin yanı sıra önde gelen teknoloji sağlayıcılarının hizmetlerinden ücretsiz veya indirimli olarak yararlanabilecekler. Üniversitelerin herhangi bir lisans programına kayıtlı öğrenciler veya mezunlar başvuru yapabilecek. Başvuru koşulları arasında, daha önce Teknogirişim Sermayesi Desteği veya TÜBİTAK 1512 ve 1812 Programları 2. aşamasından destek alınmamış olması ve herhangi bir işletmenin ortaklık yapısında yer almaması yer alıyor.

2015 yılından bu yana 60’tan fazla girişimcinin TÜBİTAK BİGG desteğine ulaşmasına katkı veren ‘Girişim Fabrikası BİGG Hızlandırma Programı’, teknoloji odaklı yenilikçi iş fikirlerine sahip girişimcilere önemli bir fırsat sunuyor. Programa başvuru yapmak isteyen girişimcilerin 15 Şubat’a kadar başvurularını yapmaları gerekiyor. Programın, Türkiye’nin teknoloji ve inovasyon alanındaki potansiyelini desteklemesi ve yeni iş fikirlerine yatırım yapması bekleniyor.