200 Yataklı Satılık Hastane Ruhsatı

Özbek-Türk Sağlık Hizmetleri ve Sağlık Turizmi Fuarı Taşkent’te kapılarını açtı – saglikaktuel.com

Türkiye’den gelen hastane ve sağlık turizmi acentelerinin yer aldığı Özbek-Türk Sağlık Hizmetleri ve Sağlık Turizmi Fuarı (Health Uzbekistan-2023), Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te başladı. Bu yıl ikincisi düzenlenen fuara Türkiye’nin Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar, Özbekistan Sağlık Bakanlığı Daire Başkanı Celalettin Asamıddınov ve birçok davetli katıldı.

Asamıddınov, yaptığı konuşmada, Özbekistan’da son dönemde sağlık sektöründe önemli değişiklik ve reformlar yapıldığını ve sağlık hizmetlerinin kalitesinin arttığını belirtti. Ayrıca, ülkede sağlık sektörünün geliştirilmesi amacıyla farklı sağlık iş forumları ve etkinlikler düzenlendiğine değindi. Geçen ay Semerkant’ta Türkiye ve Özbekistan sağlık bakanlarının da katılımıyla de Özbek-Türk Sağlık İş Forumu gerçekleştirildi.

Büyükelçi Bekar ise Türkiye’nin sağlık sektörüne yaptığı yatırımlar, uluslararası alanda başarılı doktorları ve tıp alanındaki gelişmeler sayesinde tercih edilen bir ülke haline geldiğini vurguladı. Bekar, Türkiye’nin sağlık sektöründeki yatırımlarının Özbekistan için önemli olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin Türk yatırımcıları için fırsatlar sunabileceğine işaret etti.

Fuarda yer alan Konya merkezli sağlık turizmi acentesi yetkilisi Dr. Asena Paran, fuara ilk defa katıldıklarını ve Özbekistan’da işbirliklerini geliştirmek istediklerini dile getirdi. Paran, sağlık turizmi alanında uygun tedavi seçenekleri ve ülkedeki klinik ve hastanelerle işbirliği yaparak hastalara en iyi hizmeti sunma gayreti içinde olduklarını belirtti.

Özbek vatandaşlarının büyük ilgi gösterdiği fuar, yarın sona erecek. Fuarda sağlık sektöründe yatırım yapmak isteyen Türk iş insanları için önemli fırsatlar sunulmaktadır. Ülkeler arası sağlık sektörü işbirliklerinin artması ve yaygınlaşması, her iki ülkenin de sağlık hizmetlerinde kaliteyi yükseltmeye ve insanların sağlık hizmetlerine daha kolay ve hızlı erişebilmelerine katkı sağlayacaktır. Bu tür fuarlar, sağlık sektöründe uluslararası işbirliğinin gelişmesine olanak tanıyarak, küresel sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesine önemli bir katkı sağlamaktadır.