İstanbul'da öğretmenlerden İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde protesto - Milliyet

Öğretmenler İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü Protesto Ediyor: İstanbul’da Gösteri

Eyüpsultan’da bir özel okul müdürü olan İbrahim Oktugan, disiplinsiz davranışları nedeniyle yaklaşık 5 ay önce okuldan atılan Y.K. tarafından silahla vurularak öldürüldü. Bugün Türkiye genelinde öğretmenler iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Eğitim-İş, Türk Eğitim-Sen, Hürriyetçi Eğitim-Sen ve Eğitim-Bir-Sen’e bağlı öğretmenler İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak saldırıyı protesto etti. Öğretmenler, “Eğitime acil şiddet yasası” ve “Eğitimde şiddete dur de” şeklinde sloganlar attılar ve Milli Eğitim Müdürlüğü kapısına siyah çelenk bıraktılar.

Hürriyetçi Eğitim-Sen Genel Sekreteri Ali İhsan Hasanpaşaoğlu, eğitim çalışanlarının şiddete maruz kalması nedeniyle tüm Türkiye’de iş bırakma eylemi gerçekleştirdiklerini belirterek, eğitim çalışanlarının sistematik bir şekilde saldırıya uğradığını ve güvenlik önlemleri alınmadığını vurguladı. Eğitim çalışanlarının can güvenliğinin sağlanmasını ve şiddete karşı caydırıcı cezalar alınmasını talep etti. Eğitim-İş İstanbul 4 Nolu Şube Başkanı Alkoç Turan Başgönül ise okullardaki şiddetin nedenlerinin ortaya çıkarılmasını, eğitim emekçilerinin can güvenliğinin sağlanmasını ve eğitimde şiddet yasasının çıkarılmasını istedi.

Öğretmen Tuğba Aksoy Düz, yetkililerden kınama beklemek yerine eğitimde şiddetin önlenmesi için acil yasal düzenlemeler yapılmasını talep etti. Kınama beklerken haberlerde değil, sınıflarda olmayı arzuladıklarını belirten Düz, öğretmenler olarak şiddet olaylarında yer almamak ve öğrencilerine sağlıklı bir eğitim sunmak istediklerini ifade etti.

Eğitim çalışanları, Türkiye genelinde artan şiddet olaylarına karşı seslerini duyurmak ve eğitimde şiddete karşı caydırıcı cezalar alınmasını talep etmek amacıyla eylem yaptılar. Milli Eğitim Bakanlığı’nı harekete geçmeye ve şiddetin önlenmesi için gerekli adımları atmaya çağıran öğretmenler, faillerin toplumun vicdanını rahatlatacak şekilde cezalandırılmasını istiyorlar. Eğitim çalışanları, eğitim kurumlarında güvenli bir ortamın sağlanması ve şiddetin önlenmesi için acil tedbirler alınmasını bekliyorlar.

Eğitimde şiddetin son bulması ve eğitim çalışanlarının can güvenliğinin sağlanması için eylemlerini sürdüreceklerini belirten öğretmenler, Milli Eğitim Bakanı ve Cumhurbaşkanı’na seslenerek şiddetle mücadelede caydırıcı cezaların alınmasını ve yasal düzenlemeler yapılmasını talep ediyorlar. Mevcut durumun devam etmesi halinde eylemlere devam edeceklerini bildiren öğretmenler, şiddetin eğitim kurumlarında önlenmesi ve çalışanların güvenliğinin sağlanması için acil önlemler alınması gerektiğini vurguluyorlar.