"Bu yüzyıl kadınların yüzyılı olacak" | OECD Yapay Zekâ Uzmanı Charles Fadel Medyascope'a anlattı - Medyascope

“OECD Yapay Zekâ Uzmanı Charles Fadel: Bu Yüzyıl Kadınların Yüzyılı Olacak” – Medyascope

İstanbul Eğitim Zirvesi, “Eğitimde Değişimi Yönetmek” temasıyla düzenlendi. OECD Yapay Zekâ Uzmanları Grubu Üyesi Charles Fadel, Medyascope’un sorularını yanıtladı. Fadel, iyi bir eğitim sistemi için liderin önemine vurgu yaparak, gelecekte okullarda teknoloji mühendisliği, sosyal bilimler ve girişimcilik derslerinin olması gerektiğini söyledi. Kadınların dünyayı yönetmeye başladığı zaman daha iyi bir yer olacağına inandığını belirten Fadel, bilgelik kavramının merakı, ahlakı ve öğrenmeyi içerdiğini dile getirdi.

Fadel, yapay zekâ geliştirme çalışmalarının bütçelerinin yüksek olmasına rağmen ortaya çıkan ürünlerin şaşırtıcı olduğunu ifade etti. Eğitim uzmanları, gelecekte yapay zekâ, yaratıcılık ve bilgi üretiminin ön plana çıkacağını düşünüyor. Fadel, geçmişte kabileler halinde yaşanmasına rağmen günümüz dünyasının farklı olduğunu ve eğitim sisteminde değişim gerektiğini belirtti.

17-18 Kasım tarihlerinde düzenlenen Türkiye Maarif Vakfı’nın İstanbul Eğitim Zirvesi’nde konuşan Fadel, Atatürk liderliğinin iyi bir eğitim sisteminin örneği olduğunu söyledi. Dünyada eğitim sisteminin iyi olduğu ülkelerin 3 önemli faktörünün bilgelik, çocuğun bütünsel gelişimi ve farklı ölçme-değerlendirme sistemi olduğunu belirtti.

Gelecekte okullarda teknoloji mühendisliği, sosyal bilimler ve girişimcilik derslerinin olması gerektiğini vurgulayan Fadel, eğitim sistemlerinde liderlerin vizyoner olmasının önemine değindi. 50 yıl sonra sınıfların nasıl olacağına dair görüşlerini paylaşan Fadel, çocukların sosyalleşeceğini ve birbirleriyle etkileşim içinde öğreneceğini belirtti. Yaratıcılık konusunda iki farklı tür olduğunu söyleyen Fadel, radikal ve süreç içinde gelişen yaratıcılığı açıkladı.

Son olarak, Fadel, bilgelik kavramının önemini vurgulayarak bilgelikte merak, ahlak ve öğrenme gibi unsurların bulunduğunu ifade etti. Fadel’e göre, bilge olmanın en önemli yönlerinden biri, farklı disiplinlerde çalışarak farklılıkları görebilmektir. cf. “Eğitimde Değişimi Yönetmek” temasıyla yapılan İstanbul Eğitim Zirvesi’nin 3’üncüsüne katılan OECD Yapay Zekâ Uzmanları Grubu Üyesi Charles Fadel, Medyascope’un sorularını yanıtladı. “Bilgelik orta yolu görebilmektir” diyen Fadel, iyi bir eğitim sisteminde liderin önemli olduğunu vurguladı. Günümüzden 50 yıl sonra da okullarda bir sınıfın olacağını söyleyen Fadel, okullarda teknoloji mühendisliği, sosyal bilimler ve girişimcilik derslerinin de olması gerektiğini söyledi.