Murat Kurum öğrenci ve gençlere müjdeleri sıraladı: Doğal gaz, eğitim desteği… - Sabah

Murat Kurum Gençlere Müjdeler Verdi: Doğal Gaz ve Eğitim Desteği Açıkladı

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul’un su sorununu çözmek için önemli projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor. Kurum, İstanbul’a yeni içme suyu barajları yaparak, şehrin su ihtiyacını kalıcı olarak karşılamayı hedefliyor. 5 yıldır mevcut yönetimin yeterince su kaynağı yaratmadığını belirten Kurum, 6 yeni içme suyu barajı inşa edeceklerini duyurdu.

Kurum, genç girişimcilere destek olmak amacıyla 100 bin lira hibe vereceklerini ve kadınlara özel kıraathaneler kuracaklarını da ifade etti. Ayrıca, İstanbul’da yaşlılar ve engelliler için özel yaşam merkezleri açacaklarını ve spor merkezlerinin sayısını artıracaklarını söyledi.

İstanbul’un kültürel ve sanatsal hayatını zenginleştireceklerini vurgulayan Kurum, yeni kütüphaneler, müzeler ve tiyatro sahneleri kuracaklarını açıkladı. Ayrıca, şehirde yeşil alanları artırarak yaşam kalitesini yükselteceklerini ve atıl durumdaki eserleri ihya edeceklerini belirtti.

İstanbul’un çevre ve su kaynaklarını korumaya büyük önem verdiklerini aktaran Kurum, Sıfır Atık projesi ile İstanbul’un model bir şehir olacağını ifade etti. Ayrıca, su krizine karşı önlem alarak içme suyu kapasitesini artıracaklarını ve ileri biyolojik arıtma tesisleri kuracaklarını söyledi.

İstanbul’un daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir şehir haline gelmesi için önemli adımlar atacaklarını belirten Murat Kurum, hayata geçirecekleri projelerle şehre yeni bir soluk getirmeyi planlıyor.İBB Başkan adayı olarak seçilmesi durumunda İstanbul’u daha yaşanabilir bir şehir haline getireceğinin sözünü verdi.