MOSSAD ajanı, sağlık müdürlüğünde çalışmış - Son Dakika Haberleri Milliyet - Milliyet

MOSSAD Ajanı İşe Alınıyor? Sağlık Müdürlüğünde Çalışmış – Son Dakika Haberleri

Türkiye’de yakalanan 34 casusun bulunduğu iki hücrenin birinin lideri olan Filistinli tutuklu Hazem Elgayyar’ın, Fatih İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde çalıştığı ortaya çıktı. Elgayyar’ın savaşta yaralanan Filistinlileri Türkiye’ye getirip MOSSAD’a bilgi sattığı ve bu karşılığında para aldığı belirlendi. Elgayyar’ın eşi Amıne Mohamed’in de ajanlık yaptığı ve çiftin Truecrpyt adlı kripto programı kullanarak MOSSAD ile para alışverişi yaptıkları tespit edildi.

Tutuklu Filistinli Luey M.’nin telefonundan çıkan mesaj trafiği, Brüksel’deki bir MOSSAD memuru ile iletişim kurduğunu gösterdi. Aynı operasyonda tutuklanan Halid H. adlı Filistinli de aynı numaraya kayıtlı olduğu belirlendi. Halid H.’nin telefonundan çıkan bir başka isim ise gözaltına alınan Cemile Türk oldu. Türk’ün Hamas Masası’na bakan MOSSAD görevlileri ile telefon trafiği tespit edildi.

Çökertilen ajan hücresinin başında bulunan ve uzun süredir Türkiye’de yaşayan Beyrutlu Muhammed Bilik’in, düzenlediği toplantılarda MOSSAD’a sattığı bilgiler tespit edildi. Türk vatandaşı olan Bilik’in, Uluslararası İrade Gençlik Derneği’nde çalıştığı ve MOSSAD ajanı Cemal Hammud’dan aldığı 500 doları itiraf ettiği belirlendi. Ayrıca Lübnan’daki Jinan Üniversitesi mezunu Kadir Aydın’ın, İstanbul’daki Filistinli öğrenciler hakkında bilgi topladığı ve Filistinli öğrencilere burs veren Umut Eğitim Vakfı’nda çalıştığı saptandı.

İsrail İstihbarat Servisi Çevrimiçi Operasyon Merkezi adına bilgi sattığı tespit edilen Muhammed A.’nın MOSSAD memuru ve İÇOM mensubu olduğu ortaya çıktı. Ayrıca MOSSAD adına çalışan Amal Siala’nın MOSSAD’a istenen noktaların fotoğraflarını gönderdiği belirlendi.

Emlakçı Ahmet Furkan A.’nın, İsrail istihbaratına çalışan kişilerden para aldığı ve sahibinden.com aracılığıyla yabancıların ne kadar olduğuna dair rapor topladığı saptandı. A. bunun için ödeme aldığını itiraf etti. Bu haberler, Türkiye’de casusluk faaliyetlerine ilişkin önemli detayları gün yüzüne çıkarmıştır.