Miranda Lambert Ties Carrie Underwood's Albums Chart Record - Taste of Country

Miranda Lambert, Carrie Underwood’un Albüm Listesi Rekorunu Eşitledi – Taste of Country

Ünlü country şarkıcısı Miranda Lambert’in Wildcard adlı albümü, ilk haftasında 53.000 eşdeğer albüm satarak Billboard’a göre 44.000’ini geleneksel albüm satışlarıyla elde etti. Bu rakamlar, Lambert’in en yeni albümünün No. 1 olarak çıkmasına izin verdi ve Wildcard onun yedinci ardışık liste başı albümü oldu. Aynı zamanda, hem Lambert hem de Underwood, ilk yedi albümlerinin Top Country Albums listesinde zirveye oturmasıyla bu listede bunu başaran tek iki sanatçı oldu.

Lambert’in Wildcard albümü, 2016 tarihli The Weight of These Wings albümünden bu yana ilk yayını. Bu çift diskli LP, 122.000 birim satışla Top Country Albums listesinde No. 1 olarak gelmişti. Lambert’ın listede birinci sırayı elde eden ilk yayını 2005 yapımı Kerosene’i takiben 2007’de Crazy Ex-Girlfriend, ardından 2009’da Revolution, 2011’de Four the Record ve 2014’te Platinum albümü geldi.

Platinum, Lambert’a bugüne kadar en büyük satış haftasını vererek 180.000 kopya sattı ve Lambert’ın Billboard’ın tüm türler arasındaki 200 listesinde zirveye oturan tek albümü oldu. Aynı zamanda, Underwood ile bir işbirliği olan Lambert’ın en büyük şarkılarından biri olan “Somethin’ Bad”i de içeriyor.

Lambert aynı zamanda en fazla No. 1 Top Country Albums albümüne sahip olan kadınlar arasında üçüncü sırada yer alıyor. Dolly Parton ve Underwood her ikisi de yedi albüme sahipken Loretta Lynn on adet ve Reba McEntire ise en fazla olan 13 kadar liste başı albümüyle ilk sırada bulunuyor.

Wildcard aynı zamanda tüm türlerdeki Billboard 200 listesine No. 4 olarak giriş yaptı.

Country şarkıcısı Miranda Lambert, Wildcard albümünün başarısını kutlamak için Kansas’ta Remi’yi sahneye davet etti.