Ankara ve İstanbul dahil birçok ilin milli eğitim müdürleri görevden alındı. Erdoğan imzaladı

Milli Eğitim Müdürleri Görevden Alındı: Erdoğan İmzaladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla bazı bakanlık ve kamu kurumlarına ilişkin atama ve görevden alma kararları yayımlandı. Kararın bir parçası olarak, Ankara ve İstanbul’un da aralarında bulunduğu 10 ilin milli eğitim müdürü görevden alındı. Aynı kararla, 28 ile yeni milli eğitim müdürleri atandı.

Görevden alınanlar arasında, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı yer alıyor. Ayrıca, Aydın, Bitlis, Gümüşhane, Kastamonu, Kilis, Muğla, Siirt ve Sivas illerinin milli eğitim müdürleri de görevden alındı.

Yeni atamalar da yapıldı. Örneğin, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Adana İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Ali Tosun’un atandığı görüldü.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Ulaştırma Altyapı Bakanlığı’nda da atama ve görevden alma kararları alındı. Örneğin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda Yüksek Fen Kurulu üyeleri Mustafa Tahsin Badem, Feriha Koç, Davut Oğuz ve İdris Ertuş, Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdür Yardımcısı Yahya Kesimal görevden alındı. Aynı bakanlıkta Yüksek Fen Kurulu üyeliğine Elif Uz, Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcılığına Mahmut Emirdoğan atanırken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda da Altyapı Yatırımları Genel Müdür Yardımcıları Necdet Sümbül ve Serdar Ünsal’ın görevden alındığı belirtildi.

Bu atama ve görevden alma kararları, hükümetin kamu kurumlarında daha etkin bir yönetim anlayışı benimsemesi ve verimliliği artırma hedeflerine uygun olarak alınmıştır. Yeni atanan yetkililerin bu görevlerinde başarılı olacaklarına ve halkımızın beklentilerine cevap vereceklerine inanıyoruz. Kararların ülkemizin eğitim ve çevre gibi önemli alanlardaki gelişimine olumlu katkılar sağlayacağına inanıyoruz.