15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

Milli Eğitim Bakanlığından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Türk milletinin birlik ve beraberlik ruhu sayesinde yaşanan hain saldırının bertaraf edildiğini vurgulayan Yazıcı, Türk milleti tarafından gösterilen direnişin tarihe geçtiğini belirtti. 15 Temmuz gecesi ve sabahında milletin gösterdiği kararlılık ve azim ile hain emellerin boşa çıkarıldığını, bu direnişin millî bir destan olarak hafızalara kazındığını ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti’nin, FETÖ cuntasının hain kalkışmasına karşı gösterdiği direnişle büyük bir devlet geleneğine sahip olduğunu gösterdiğine dikkat çeken Yazıcı, milletin de bağımsızlık ve özgürlük inancından ödün vermediğini belirtti.

15 Temmuz’un Türk milletinin istiklal mücadelesinde elde ettiği zaferlerden biri olduğunu söyleyen Yazıcı, bu tarihi olayın unutulmaması gerektiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı’nın önderliğinde meydanlara koşan her vatan evladının, ülkenin değerlerini, demokrasisini, birliğini, beraberliğini ve bağımsızlığını korumak için canlarını ortaya koyduğunu belirtti. Türk milletinin, şehit ve gazilerinin anılarıyla gelecek nesillere de bu kutsal değerleri aktaracağını vurguladı.

Yazıcı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün birlik ve beraberliğe güç katmasını dilerken, şehit ve gazileri minnetle anarak açıklamasını sonlandırdı. Bu önemli günde şehit ve gazilerin mücadelesini unutmayarak, millet olarak birlik ve beraberlik içinde bu mücadeleyi gelecek nesillere aktarmak gerektiğini vurguladı. Büyük devlet geleneğimiz ve milli birlik ruhumuz sayesinde yaşadığımız zor zamanlarda birlik içinde hareket ederek, Türkiye’nin aydınlık geleceğe güçlü bir şekilde ilerleyeceğine olan inancını yineledi. Türk milletinin demokrasiye, birliğe ve beraberliğe olan inancının her zaman güçlü olacağını ifade etti.